קטגוריות:
מנות טבעוניות, קינוחי שף, קינוחים
אורי שביט - גורו לתזונה הטבעונית, מחברת ספר הבישול "המטבח הטבעוני שלי". ובלוגרית ("טבעוניות נהנות יותר"). “המתכון שהוא זכרון של ילדות, של שנות השמונים ושל אריזות גלידונית מצופות שהייתי מחסלת עד תום לולא מישהו היה מוציא לי אותן מהיד. קינוח כיפי שבעיני מתאים במיוחד לחגים ולארוחות חגיגיות. פינוק שכיף לאכול ולהתענג עליו יחד, מבוגרים וילדים שהצ’ופר כאן הוא בגרסה יותר בריאה וגם טבעונית של גלידונית הילדות”. ניתן להכין את הגלידוניות באחד משני טעמים: טחינה או חמאת בוטנים, כשהטחינה עשירה בסידן ומייצרת מרקם של קרם וטעם עדין של חלבה. לציפוי כדאי להשתמש בשוקולד מריר ללא סוכר. המלצה: אם רוצים לארח עם מגש גלידוניות בשני הטעמים, הכינו עשרה מכל סוג. חלקו את כמות הבננות – שלוש – לשניים וכן את מחצית שאר המרכיבים בכל מילוי.
רכיבים
150 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ ללא סוכר
שתי כפות שמן קוקוס מוצק (20 גרם)
למילוי
למילוי בננה בוטנים כעשרים יחידות בתבנית בגודל 22*14
3 בננות טריות, בשלות
180 גרם חמאת בוטנים טבעית
שתי כפות סירופ מייפל או אגבה (20 גרם)
קורט מלח

הוראות הכנה
1
במעבד מזון טוחנים את מרכיבי המילוי עד שמקבלים קרם סמיך וחלק.
2
בתבנית מרופדת בנייר אפייה יוצקים את הקרם. משטחים ומוודאים שגם הפינות מלאות ומיושרות. גובה הקרם צריך להיות כשני ס"מ. מאחסנים במקפיא למשך שלוש עד ארבע שעות לפחות (ניתן גם למשך כל הלילה).
3
במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ממיסים שוקולד ואת שמן הקוקוס עד לקבלת קרם חלק שהוא יחסית דליל. מקררים לטמפרטורת החדר ומידי פעם מערבבים.
4
כעת, מוציאים את התבניות שקפאו בינתיים מהמקפיא ומחלצים את הקרם עם נייר האפייה. על משטח עבודה חותכים את המקפא לאצבעות באורך של שישה ס"מ וברוחב של שניי ס"מ.
5
כשקרם השוקולד בטמפרטורת החדר, טובלים בו כל מלבן,מוודאים שהוא נעטף בשוקולד מכל הצדדים.
6
מוציאים מהשוקולד בעזרת מלקחיים או שני מזלגות ומניחים לשארית השוקולד לטפטף.
7
מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה. כך ממשיכים עם כל הגלידוניות.
8
אם במקרה קרם השוקולד מסמיך מאד (בגלל שהוא מתקרר) ניתן לחמם אותו מעט ובזהירות, על מנת שלא ימיס את הגלידוניות.מחזירים לכמה דקות למקפיא, מגישים או מאחסנים במקפיא בקופסא סגורה.
הערה:
חשוב לשים לב שבהכנת גרסת זו משתמשים בממרח בוטנים טבעי, שאינו מכיל תוספת סוכר. כיצד מוודאים שרוכשים את המוצר הנכון? יש לקרוא את רשימת הרכיבים מאחורי האריזה ולשים לב שמופיע שם בוטנים בלבד, ללא סוכר או תוספת שמן. לסוכרתיים: ניתן להחליף את הסילאן (או את המייפל / או סירופ האגבה) בממתיקים כגון סוכרלוז, סטיביה, או ממתיקים המבוססים על אריתריטול. המתכון עם הטחינה מהשומשום המלא מכיל פחות סוכרים פשוטים ולכן עדיף. לסופרים מנות פחמימה: מנה של צמד גלידוניות מהווה כ-1.5 מנות פחמימה. יש לשים לב שמנה המורכבת משתי גלידוניות מכילה כ-250 קלוריות. לכן, חשוב להתייחס למנה כארוחת ביניים שלמה ולא לקחת תוספת (בכל מקרה של המלצות שונות מהתזונאית האישית שלך, המלצותיה הן הרלבנטיות). לסוכרתיים: מנה של צמד גלידוניות מחשבים כ-1.3 מנות פחמימה. יש לשים לב שמנה המורכבת משתי גלידוניות מכילה כ-250 קלוריות – לא מעט. לכן, לסוכרתיים חשוב להתייחס למנה זו כארוחת ביניים מלאה ולא לקחת תוספת (ובכל מקרה בו ההמלצות שונות מהתזונאית האישית שלך, המלצותיה הן הקובעות).
שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב print
Print
שיתוף ב whatsapp
Share on WhatsApp
שיתוף ב email
Share on Email
מתכונים מומלצים
הירשמו לניוזלטר שלנו

מאמרים אחרונים:

לעזור למטפלים: איך מזהים בן משפחה מטפל שהותש ואיך ניתן לעזור?
בני משפחה מטפלים עלולים לשלם מחיר יקר על מאמציהם. ניתן לאתר סימנים לכך ולעזור גם להם

טיפים להפיכת התזונה שלכם לבריאה יותר
לא חייבים לעשות שינויים קיצוניים. אפשר לסגל כמה דברים פשוטים ואז להוסיף עוד כמה בהדרגה. מה כבר אפשר להפסיד?
מתכונים אחרונים:
