קטגוריות:
מנות חלביות
כחלק מהמלצות התזונה הים-תיכונית, מומלץ לשלב 2-3 פעמים בשבוע מנת דג בתפריט. כאן מתכון מהיר ופשוט לפילה דניס אבל ניתן ומומלץ לגוון בסוגי הדגים שכן לכל דג יש את היתרונות התזונתיים שבו.
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
50 דקות
כמות מנות
4 מנות
מס' מנות | קלוריות למנה (קק"ל) | חלבון למנה (גרם) | פחמימה למנה (גרם) | מתוכן סוכרים (גרם) | סיבים תזונתיים (גרם) | שומן (גרם) | שומן רווי (גרם) | נתרן (מ"ג) |
4 | 340 | 41 | 16 | 7 | 4.5 | 12 | 2 | 380 |
רכיבים
4 פילטים של דג דניס (כ180/200 גרם ליחידה)
2 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
2 כפות טימין טרי קצוץ (אם אין, אפשר מיובש)
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל טחון גס
מצרכים לגזרים הצלויים:
שקית של גזרים צבעוניים (כתום, סגול,צהוב) חתוכים לרצועות
2 כפות שמן זית
2 כפות טימין טרי קצוץ (אם אין, אפשר מיובש)
מלח, פלפל לפי טעם

הוראות הכנה
1
מחממים תנור ל200 מעלות
2
מערבבים את כל המצרכים (למעט הדג) למעיין מרינדה, מעסים את הדג במרינדה
3
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר העור פונה כלפי מטה
4
מחממים בתנור כ-12-15 דקות
5
מגישים לצד תוספת ירקות / אחרת
אופן הכנת הגזרים הצלויים:
1
חותכים את הגזרים הצבעוניים לרצועות
2
שופכים עליהם את השמן והתבלינים ומעסים
3
מכניסים לתנור לכ-40 דקות או עד למידת עשייה רצויה
הערה:
המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל. תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת, המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.
שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב print
Print
שיתוף ב whatsapp
Share on WhatsApp
שיתוף ב email
Share on Email
מתכונים מומלצים
הירשמו לניוזלטר שלנו

מאמרים אחרונים:

לעזור למטפלים: איך מזהים בן משפחה מטפל שהותש ואיך ניתן לעזור?
בני משפחה מטפלים עלולים לשלם מחיר יקר על מאמציהם. ניתן לאתר סימנים לכך ולעזור גם להם

טיפים להפיכת התזונה שלכם לבריאה יותר
לא חייבים לעשות שינויים קיצוניים. אפשר לסגל כמה דברים פשוטים ואז להוסיף עוד כמה בהדרגה. מה כבר אפשר להפסיד?
מתכונים אחרונים:
