קטגוריות:
קינוחים
מי אמר שעוגיות זה לא בריא? העוגיות האלה עשויות מקמח כוסמין מלא ושבבי שוקולד מריר ואתם מוזמנים לאכול אותן במידתיות ולהינות מהן ליד קפה או תה ואפילו סתם כך, כשבא לכם נישנוש "על הדרך"
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
20 דקות
כמות מנות
25
מס’ מנות | קלוריות למנה (קק”ל) | חלבון למנה (גרם) | פחמימה למנה (גרם) | מתוכן סוכרים (גרם) | סיבים תזונתיים (גרם) | שומן (גרם) | שומן רווי (גרם) | נתרן (מ”ג) |
25 | 80 | 2 | 5 | זניח | 1 | 6 | זניח | זניח |
רכיבים
1 כוס שיבולת שועל גסה
3 כפות קמח כוסמין מלא
2 כפות שומשום מלא
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
1 ביצה
ממתיק (תחליף סוכר) בכמות המקבילה ל2 כפות סוכר
8 חצאי אגוזי מלך – קצוצים דק
8 קוביות שוקולד מריר איכותי 70% מוצקי קקאו ללא תוספת סוכר- קצוצים לחתיכות קטנות
½ כפית קינמון

הוראות הכנה
1
בקערה אחת מערבבים את כל המרכיבים היבשים
2
בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים הרטובים
3
מאחדים לבלילה אחת ומניחים מספר דקות עד שהבלילה תתיצב
4
מחממים תנור ל180 מעלות. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור שטוחה.
5
לוקחים כף מהבלילה ומניחים על התבנית / לחילופין אפשר להרטיב את הידיים וליצור כדורים שטוחים ולהניח בתבנית.
6
אופים כ10-15 דקות.
7
לשמור בצנצנת אטומה עד 5 ימים.
הערה:
המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל. תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת, המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.
תגיות:
שוקולד ציפס,שיבולת שועל
שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב print
Print
שיתוף ב whatsapp
Share on WhatsApp
שיתוף ב email
Share on Email
מתכונים מומלצים
הירשמו לניוזלטר שלנו

מאמרים אחרונים:

לעזור למטפלים: איך מזהים בן משפחה מטפל שהותש ואיך ניתן לעזור?
בני משפחה מטפלים עלולים לשלם מחיר יקר על מאמציהם. ניתן לאתר סימנים לכך ולעזור גם להם

טיפים להפיכת התזונה שלכם לבריאה יותר
לא חייבים לעשות שינויים קיצוניים. אפשר לסגל כמה דברים פשוטים ואז להוסיף עוד כמה בהדרגה. מה כבר אפשר להפסיד?
מתכונים אחרונים:
