קטגוריות:
מנות טבעוניות, מנות צמחוניות
סלט מרענן המתלווה לארוחה בצורה מושלמת כמנת פתיחה או כתוספת למנה עיקרית. מומלץ להכין את הסלט לפחות כשעה מראש ולהשרות ברוטב על מנת שכל הטעמים ייספגו.
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
60 דקות
כמות מנות
10 מנות
מס' מנות | קלוריות למנה (קק"ל) | חלבון למנה (גרם) | פחמימה למנה (גרם) | מתוכן סוכרים (גרם) | סיבים תזונתיים (גרם) | שומן (גרם) | שומן רווי (גרם) | נתרן (מ"ג) |
10 | 160 | 5 | 14 | 6 | 4.5 | 10 | זניח | 100 |
רכיבים
חצי כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
2 כפות גרעיני חמנייה קלופים
2 כפות גפרורי שקדים מולבנים
2 כפות צנוברים
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות שומשום שחור – לפיזור בהגשה
רכיבי הרוטב
2 כפות שמן זית/ קנולה
2 כפות שמן שומשום
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ אורז / רגיל
3 כפות רוטב סויה מופחת נתרן

הוראות הכנה
1
חותכים את הכרוב לרצועות קטנות
2
מחממים מחבת (אין צורך להוסיף שמן) וקולים את תערובת הפיצוחים כ-2-3 דקות. חשוב לערבב בכדי שהפיצוחים לא יישרפו
3
מכינים את הרוטב ומפזרים על הסלט
4
מפזרים את הפיצוחים ומערבבים
5
להגשה - מפזרים שומשום שחור
הערה:
המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל. תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת, המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.
שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב print
Print
שיתוף ב whatsapp
Share on WhatsApp
שיתוף ב email
Share on Email
מתכונים מומלצים
הירשמו לניוזלטר שלנו

מאמרים אחרונים:

לעזור למטפלים: איך מזהים בן משפחה מטפל שהותש ואיך ניתן לעזור?
בני משפחה מטפלים עלולים לשלם מחיר יקר על מאמציהם. ניתן לאתר סימנים לכך ולעזור גם להם

טיפים להפיכת התזונה שלכם לבריאה יותר
לא חייבים לעשות שינויים קיצוניים. אפשר לסגל כמה דברים פשוטים ואז להוסיף עוד כמה בהדרגה. מה כבר אפשר להפסיד?
מתכונים אחרונים:
