קטגוריות:
מרקים
מרק העדשים הזה, בין אם תשתמשו בעדשים כתומות יבשות או קפואות, הוא פשוט, בריא ומתאים גם לסוכרתיים. העדשים הן קטניות, מקבוצת הפחמימות והן מכילות כמות גדולה ומזינה של סיבים תזונתיים, חלבונים, ברזל וויטמינים מקבוצת B החיונית.
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
30 דקות
כמות מנות
3 מנות
קלוריות למנה (קק"ל) |
חלבון למנה (גרם) |
פחמימה למנה (גרם) |
מתוכן סוכרים (גרם) |
סיבים תזונתיים (גרם) |
שומן (גרם) |
שומן רווי (גרם) |
נתרן (מ"ג) |
100 | 12 | 6 | 7 | 1 | 0 | 800 |
רכיבים
200 גרם עדשים
4 כוסות מים
כפית שמן
1 בצל חתוך לקוביות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1 כפית מלח

הוראות הכנה
1
מחממים שמן על אש בינונית ומוסיפים את הבצל עד שהוא מזהיב
2
מרתיחים את העדשים והמים בסיר על אש גבוהה, מכסים ומורידים את האש למשך רבע שעה
3
מוסיפים כמון, פפריקה, מלח ומערבבים
הערה:
המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית רים מטאנס ואקים ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל. תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת, המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.
שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב print
Print
שיתוף ב whatsapp
Share on WhatsApp
שיתוף ב email
Share on Email
מתכונים מומלצים
הירשמו לניוזלטר שלנו

מאמרים אחרונים:

לעזור למטפלים: איך מזהים בן משפחה מטפל שהותש ואיך ניתן לעזור?
בני משפחה מטפלים עלולים לשלם מחיר יקר על מאמציהם. ניתן לאתר סימנים לכך ולעזור גם להם

טיפים להפיכת התזונה שלכם לבריאה יותר
לא חייבים לעשות שינויים קיצוניים. אפשר לסגל כמה דברים פשוטים ואז להוסיף עוד כמה בהדרגה. מה כבר אפשר להפסיד?
מתכונים אחרונים:
