קטגוריות:
מנות חג, מנות חלביות
לביבות תפוח אדמה וגבינות במרקם רך ובריח שממלא את כל הבית בניחוחות. אפשר לגוון את טעם הלביבות עם תבלינים שונים המעניקים טעם שונה לחלוטין בכל הכנה כגון עירית קצוצה, בצל ירוק וכו'.
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
20 דקות
כמות מנות
8 מנות
מס' מנות | קלוריות למנה (קק"ל) | חלבון למנה (גרם) | פחמימה למנה (גרם) | מתוכן סוכרים (גרם) | סיבים תזונתיים (גרם) | שומן (גרם) | שומן רווי (גרם) | נתרן (מ"ג) |
8 | 160 | 10 | 14 | זניח | 1 | 7 | 2 | זניח |
רכיבים
3 כפות שמן זית לטיגון
2 תפוחי אדמה מקולפים ומגורדים דק בפומפייה
200 גרם גבינת כנען או טוב טעם או טבורוג
100 גרם גבינת ריקוטה (אפשר להשתמש גם בריקוטה בטעמים, לגיוון הטעם)
4 כפות קמח כוסמין מלא / קמח ללא גלוטן למנה ללא גלוטן
1 כפית אבקת אפייה
2 ביצים
מלח, פלפל
תבלינים קצוצים דק לפי הטעם – עירית/ בצל ירוק / אורגנו / פטרוזילה / כוסברה

הוראות הכנה
1
מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים דק בפומפייה. סוחטים היטב מנוזלים
2
בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר המרכיבים (למעט עשבי התיבול) לעיסה אחידה
3
מוסיפים את בלילת תפוחי האדמה ואת עשבי התיבול ומערבבים עם הידיים לקבלת מסה אחידה
4
מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את הלביבות מספר דקות מכל צד עד להזהבה
5
מומלץ להגיש לצד מטבל יוגורט או גבינת ריקוטה או גבינה לבנה
הערה:
המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל. תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת, המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.
שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב print
Print
שיתוף ב whatsapp
Share on WhatsApp
שיתוף ב email
Share on Email
מתכונים מומלצים
הירשמו לניוזלטר שלנו

מאמרים אחרונים:

לעזור למטפלים: איך מזהים בן משפחה מטפל שהותש ואיך ניתן לעזור?
בני משפחה מטפלים עלולים לשלם מחיר יקר על מאמציהם. ניתן לאתר סימנים לכך ולעזור גם להם

טיפים להפיכת התזונה שלכם לבריאה יותר
לא חייבים לעשות שינויים קיצוניים. אפשר לסגל כמה דברים פשוטים ואז להוסיף עוד כמה בהדרגה. מה כבר אפשר להפסיד?
מתכונים אחרונים:
