קטגוריות:
מנות חג, מנות צמחוניות, תוספות
לביבות ירק צבעוניות, המהוות תחליף בריא, קל ומרענן ללביבות החג ספוגות השמן. הצעה לארוחת ערב: מנה של 4 לביבות ולצידה ירקות טריים חתוכים, ביצה קשה ומטבל טחינה מלאה או גבינה. בתיאבון
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
40 דקות
כמות מנות
18 יחידות
מס' מנות | קלוריות למנה (קק"ל) | חלבון למנה (גרם) | פחמימה למנה (גרם) | מתוכן סוכרים (גרם) | סיבים תזונתיים (גרם) | שומן (גרם) | שומן רווי (גרם) | נתרן (מ"ג) |
18 | 45 | 2 | 7 | 2 | 1 | 1 | 0 | 70 |
רכיבים
1 תפוח אדמה בינוני מקולף
2 גזרים
2 זוקיני או קישוא
2 בצלים
2 שיני שום כתושות
3 ביצים
2 כפות קמח מלא
קורט מלח
פלפל שחור
לתיבול - כוס עירית קצוצה / כוס עלי פטרוזיליה קצוצים או 4 קוביות פטרוזיליה קפואה או מיובשת / אבקת ירקות מיובשים

הוראות הכנה
1
מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את שאר הירקות והשום הכתוש וממשיכים לטגן עד לריכוך, מוסיפים את התבלינים, לפי העדפה
2
מניחים את התערובת בצד לקירור
3
בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים ומוסיפים את הקמח ואז את תערובת הירקות
4
ניתן לטגן במחבת או לאפות בתנור
5
אם אופים – לחמם תנור מראש ל-180 מעלות, לרסס בתרסיס שמן את נייר האפייה ואת הלביבות מלמעלה. לאפות כ-15 דקות מכל צד עד מידת העשייה הרצויה
הערה:
המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל. תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת, המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.
תגיות:
לביבות
שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב print
Print
שיתוף ב whatsapp
Share on WhatsApp
שיתוף ב email
Share on Email
מתכונים מומלצים
הירשמו לניוזלטר שלנו

מאמרים אחרונים:

לעזור למטפלים: איך מזהים בן משפחה מטפל שהותש ואיך ניתן לעזור?
בני משפחה מטפלים עלולים לשלם מחיר יקר על מאמציהם. ניתן לאתר סימנים לכך ולעזור גם להם

טיפים להפיכת התזונה שלכם לבריאה יותר
לא חייבים לעשות שינויים קיצוניים. אפשר לסגל כמה דברים פשוטים ואז להוסיף עוד כמה בהדרגה. מה כבר אפשר להפסיד?
מתכונים אחרונים:
