קטגוריות:
מנות חג, מנות חלביות
דג הסלמון עשיר בחלבון ובחומצת שומן בריאה, אומגה 3. את הדג אפשר לאכול לצד תוספות שונות בכמות מדודה, כגון קינואה או מג'דרה. למי שרוצה לצמצם את כמות הפחמימות בארוחה, מומלץ לאכול את הדג לצד ירקות ירוקים מוקפצים. מצורף מתכון לתוספת זו. מתכון שעושית ירוקה עם אגוזי מלך כאן >>
זמן הכנה
5 דקות
זמן כולל
30 דקות
כמות מנות
5 מנות
מס' מנות | קלוריות למנה (קק"ל) | חלבון למנה (גרם) | פחמימה למנה (גרם) | מתוכן סוכרים (גרם) | סיבים תזונתיים (גרם) | שומן (גרם) | שומן רווי (גרם) | נתרן (מ"ג) |
5 | 475 | 44 | 7 | 2 | זניח | 28 | 5 | 350 |
רכיבים
5 נתחי סלמון (כ 200 גרם לנתח)
רכיבי המשרה
2 כפות שמן זית
2 כפות טימין טרי או יבש
4 כפות מיץ תפוזים טבעי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי פלפל אדום חריף, קטן. חתוך לפרוסות דקות
מלח, פלפל טחון גס, לפי טעם

הוראות הכנה
1
מניחים את הדג במשרה כשעתיים, במקרר, לספיגת הטעמים. (לא חובה, אך בהחלט מעצים את הטעם).
2
מחממים תנור ל180 מעלות.
3
אופים את הדג כ20-30 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה.
4
מגישים לצד שעועית ירוקה ארוכה בעיטורי שומשום ואגוזי מלך. (מתכון מצורף בפתיח המתכון)
הערה:
המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל. תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת, המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.
שיתוף ב facebook
Share on Facebook
שיתוף ב print
Print
שיתוף ב whatsapp
Share on WhatsApp
שיתוף ב email
Share on Email
מתכונים מומלצים
הירשמו לניוזלטר שלנו

מאמרים אחרונים:

לעזור למטפלים: איך מזהים בן משפחה מטפל שהותש ואיך ניתן לעזור?
בני משפחה מטפלים עלולים לשלם מחיר יקר על מאמציהם. ניתן לאתר סימנים לכך ולעזור גם להם

טיפים להפיכת התזונה שלכם לבריאה יותר
לא חייבים לעשות שינויים קיצוניים. אפשר לסגל כמה דברים פשוטים ואז להוסיף עוד כמה בהדרגה. מה כבר אפשר להפסיד?
מתכונים אחרונים:
