בשנות פעילות אתר "2 סוכר" הקפדנו להעשיר את ספריית המתכונים המותאמים לסוכרתיים בכל חודש וזו כוללת כבר עשרות מתכונים לכל מצב כמעט: לחגים ומועדים ולימי חול, לימי קיץ וחורף, לארוחת בוקר, צהריים או ערב והרבה קינוחים אפשריים, שמתאימים לסוכרתיים, למרות שהם נראים מושחתים במיוחד.
איך אנחנו יודעים שהם מותאמים? את מרבית המתכונים חיברה עבורנו, מי שמלווה אותנו באופן קבוע – שרון אלדר, דיאטנית, שמלווה ומכירה סוכרת וסוכרתיים. אותה אנחנו מאתגרים גם בחיבור מתכונים חגיגיים לפני מועדים וארוחות חגיגיות. חלק ממתכוני הקינוחים שלנו חוברו על ידי שפים ובשלנים ואלדר בדקה ואישרה שגם הם מתאימים.
לאורך הזמן הצטברו הרבה מאד מתכונים שמתאימים לחגים והחלטנו להציג לכם חלק מהם, כדי שתוכלו לגוון מנות על השולחן באופן שכל המשפחה תהנה מהמתכונים ושמטופלי הסוכרת עצמם יוכלו ליהנות, ממש כמו כולם, ליד השולחן. נציג כאן את המתכונים לפי מנות, פתיחה, מנות עיקריות וקינוחים. בכל מקרה, אתם מוזמנים לחפש עוד רעיונות במדור המתכונים באתר (הנה לינק למי שהגיע עד לכאן >>).
מנות פתיחה
סלט ירוק חגיגי עם אגסים, רימונים ושקדים מולבנים – רענן לפתוח את ארוחת החג עם סלט שופע עלים ירוקים ונגיעות מתקתקות של אגס מייפל ורימון. לפני ההגשה אפשר לפזר עוד קצת שקדים פרוסים.
שולבאטו – תבשיל ירקות ובורגול מלא – תבשיל עשיר שניתן להגיש לצד בשר, עוף או דגים וגם לאכול כמנה נפרדת.
קרפצ'יו סלק – מנה צבעונית, קלילה ועשירה בטעמים. נפלאה כמנה ראשונה לארוחת חג או כתוספת לצד מנה עיקרית. להפיכת המנה לטבעונית או לכזו המתאימה בארוחה בשרית, ניתן להמיר את גבינת הפטה ב"גבינת" קשיו.
מנות עיקריות
דג סלמון ברוטב צ'ילי והדרים לצד שעועית ירוקה ואגוזי מלך -מומלץ לאכול את הדג לצד ירקות ירוקים.
תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר ברוטב אדום ונתחי דלעת – מנה עיקרית חגיגית ומרהיבה בצבעוניות שלה. הדלעת והארטישוק מהווים מצע נפלא ושילוב מוצלח לקציצה.
כרעיים עוף ברוטב מייפל ותפוז, בליווי קוביות דלעת מזוגגות – מנה חגיגית וצבעונית, הממלאה את הבית בניחוחות מתקתקים.
קינוחים (מתאימים לארוחה בשרית)
ממתק שקדים ללא תוספת סוכר וללא גלוטן – עוגיות שקדים מהירות ופשוטות להכנה. נפלאות לסיום הארוחה לצד כוס תה עם עשבי תיבול ארומטיים.
קוביות גלידה טבעוניות – גלידוניות בננה חלבה של אורי שביט – גורו לתזונה הטבעונית, מחברת ספר הבישול "המטבח הטבעוני שלי" ובלוגרית ("טבעוניות נהנות יותר").
קוביות גלידה טבעוניות – גלידוניות בננה בוטנים של אורי שביט – גורו לתזונה הטבעונית, מחברת ספר הבישול "המטבח הטבעוני שלי" ובלוגרית ("טבעוניות נהנות יותר").
*המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.