ארוחה קלהטעים כפליים

תפוחי אדמה אפויים ממולאים בירקות

מנה מהירה להכנה, נפלאה כתוספת לארוחת הצהריים או כארוחת ערב משביעה. מומלץ להגיש לצד סלט ירקות עשיר. את הירקות שבתוך תפוח האדמה, ניתן לגוון עם פטריות ובצל, עם קישואים ופרוסות שום ועוד, כעולה על הדימיון.

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן כולל: 20 דקות
  • כמות מספיקה ל: 4 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
4 300 13 62 14 11 0 0 190


רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה לא מבושלים
  • 4 כוסות תערובת ירקות קפואים / פטריות ובצל קלויים / קישואים ושום קלויים
  • 1/4 1 כוסות יוגורט 0% שומן או שמנת חמוצה 9%.
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/4 כפית פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה


· שטפו את תפוחי האדמה במים ונקו משאריות אדמה.


דקרו במזלג את תפוחי האדמה.


רככו אותם במיקרוגל כ5 דקות בעוצמת חום גבוהה.


אדו תערובת ירקות קפואים עד לריכוך. ערבבו 1 כוס יוגורט או שמנת חמוצה יחד עם עשבי תיבול ופלפל. חתכו כל תפוח אדמה במרכזו ומלאו אותו בירקות מאודים.


לפני ההגשה – שימו כף מהיוגורט / שמנת חמוצה על תפוח האדמה ופזרו מעל עשבי תיבול..


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

כדאי לך לקרוא גם את זה...

Close
Close
Close