fbpx
טעים כפלייםמנה עיקרית

תבשיל כוסמת וירקות

מאת: שרון אלדר- דיאטנית קלינית, MSc

ניחוח מתמלא בכל הבית עם הכנת התבשיל. הכוסמת בעלת מרקם קראנצ’י, עשירה בארומה ובטעם. ניתן לגוון את התבשיל ע”י צורת חיתוך שונה של הירקות המוספים – למשל קישוא גזר מגורד במקום חתוך לקוביות. כמן כן, ניתן לגוון בירק המוסף לתבשיל כגון: דלעת, גמבה ובצל וכו’.

זוהי תוספת נהדרת לארוחת צהריים לצד דג / עוף / בקר רזה / טופו.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 30 דקות
  • כמות מספיקה ל: 12 מנות
מס’ מנותקלוריות למנה (קק”ל)חלבון למנה (גרם)פחמימה למנה (גרם)סיבים תזונתיים (גרם)שומן (גרם)שומן רווי (גרם)נתרן (מ”ג)
1215053053זניח80


רכיבים

  • 2 כוסות כוסמת
  • 1 בצל חתוך דק
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה


מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.


מוסיפים את הגזר והקישוא וממשיכים לערבב.


מוסיפים את הכוסמת.


מתבלים לפי טעם, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כדקה.


מוסיפים מים לפי הוראות היצרן.


מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את החום ומכסים את הסיר.


להגשה – לפזר פטרוזיליה / כוסברה קצוצה מעל.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close