טעים כפליים

שניצל אפוי בתנור בציפוי קוואקר

שיבולת השועל מכילה סיבים תזונתיים התורמים לאיזון רמת הסוכר והורדת רמת הכולסטרול. מומלץ לשלב מנת שיבולת שועל ביום, כחלק ממנת הפחמימות בתפריט. כל 3 כפות שיבולת שועל = 1 פרוסת לחם רגיל מלא. במתכון זה החלפנו את פירורי הלחם אשר אינם מעניקים ערך תזונתי נוסף, בשיבולת שועל. כמו כן, במקום שניצל מטוגן, ניתן לאפות ולהינות ממתכון מופחת שומן.

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן כולל: 30 דקות
  • כמות מספיקה ל:10 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
10 270 40 8 זניח 1.4 7.5 2 100


רכיבים

  • 10 פרוסות חזה עוף
  • כוס שיבולת שועל דקה
  • 3 כפות שומשום
  • 2 ביצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי טעם

הוראות הכנה


מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מרססים בתרסיס שמן ומניחים את שיבולת השועל הדקה ואת השומשום. מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור ב180 כ7 דקות עד להזהבה.


2  מעבירים את תערובת הציפוי לקערה וממתינים שתתקרר.


בקערה נפרדת – שמים את הביצים, השום ותיבול נוסף לפי טעם.


לוקחים כל פרוסה של חזה עוף, טובלים בביצה ואז בתערובת של השיבולת שועל והשומשום.


5 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מרססים בתרסיס שמן ומניחים את השניצלים. אופים ב180 מעלות 10 דקות מכל צד.


6 ניתן להכין כמות ולהקפיא.


 

הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close