
כמה בחירות יש לנו במהלך הסגר? עד כמה אנחנו יכולים להחליט עבור עצמנו ועבור חיינו? הסגר שנכפה על כולנו ממחיש כמה לא פשוט להיות בסיטואציה בה אין לאדם בחירה אמיתית.
מטופלי סוכרת רבים מרגישים שההתמודדות עם המחלה היא סוג של מציאות לא פשוטה שפשוט נכפתה עליהם וכי לא הם בחרו בה אבל אפשר להציע ואפשר לאמץ גם את מה שניתן לנו, כהזדמנות שגם אם לא בחרנו בה וגם אם נבחרה עבורנו, עובדת לטובתנו.
נצלו את השנה החדשה לקיום שיחה עם קרוב המשפחה המטופל במחלת הסוכרת על נושא הבחירה:
♥ הנטייה הטבעית של כולנו היא להתמקד ב"מחיר" – אך חשוב לזכור גם את הרווח שהביאה עמה מחלת הסוכרת. היא יצרה הזדמנות אמיתית לשינוי בהרגלי האכילה והספורט של חולה הסוכרת והמשפחה כולה.
♥ כל בחירה היא סוג של ויתור על אפשרות בחירה אחרת – שהבחירה באורח חיים חדש ובריא יותר היא ויתור שכולנו מודעים לו – ויתור על הרגלים ואהבות ישנות שעימם חיינו הרבה שנים.
♥ גם ההחלטה "לא לבחור" היא סוג של בחירה – בכל פעם שנמשיך בדרך הישנה – תזונה, פעילות גופנית, טיפולית, זו שעשינו אותה עד היום – ולא נבחר בדרך האחרת – הבריאה יותר – אנחנו בעצם בוחרים וחשוב שנהיה מודעים להשלכות של הבחירות שלנו.
♥ כשלא מעוניינים "לשלם" את המחיר, מוצאים תירוצים – זוהי אומנם נטייה טבעית של כולנו אבל הגיע הזמן לקחת אחראיות על ההחלטות שלנו כי הן משפיעות על חיינו וחיי הסובבים אותנו ולכן לא "הייתם חייבים" לעשות שינויים אלא עשיתם אותם מבחירה, עבור המשפחה.
תזכרו, כולנו נולדנו עם "פוטנציאל בחירה". עכשיו זה הזמן להתחיל לבחור אחרת .
מאת: אורית מיכאל רוזנשטיין, מנחה ומרצה בשיטת אדלר