טעים כפליים

קציצות עוף הודו ועדשים אפויות בתנור

מתכון נפלא קל להכנה. העדשים שייכים למשפחת הקטניות, משפחה עשירה בכל טוב – חלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים. הן בעלות אינדקס גליקמי נמוך, משמע הן מעלות בקצב איטי את רמות הסוכר בדם בהשוואה לפחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה (כמו חיטה לבנה) לכן מומלץ לשלב קטניות במתכונים.

ניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא בקופסא אטומה.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן כולל: 45 דקות
  • כמות מספיקה ל:20 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
20 60 9 4 זניח 1.5 1 זניח 40


רכיבים

  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • 250 גרם הודו אדום טחון
  • כוס עדשים כתומות
  • 1 בצל קצוץ דק דק
  • 1 קישוא מגורד במגרדת, ללא קליפה
  • 2 גזרים מגורדים דק, ללא קליפה
  • 2 ביצים
  • כפית פפריקה אדומה
  • כפית כמון או תבלין לקציצות
  • ¼ כפית בהרט או קינמון
  • מלח, פלפל
  • תרסיס שמן
  • להגשה: ניתן להגיש לצד כרוב סגול קצוץ ולימון.

הוראות הכנה


מבשלים את העדשים הכתומות במים כעשר דקות ומסננים מנוזלים.


2  מערבבים את כל המרכיבים לתערובת ומוסיפים את העדשים לאחר שבושלו.


מניחים את התערובת במקרר לחצי שעה.


מחממים תנור ל180 מעלות


5 מרססים נייר אפייה בתרסיס שמן, מכינים מהתערובת קציצות


6 אופים 10-15 דקות ואז הופכים לצד השני ואופים 10-15 דקות נוספות


7 מומלץ להגיש את הקציצות לצד סלט טרי.


ניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close