ארוחה קלהטעים כפליים

קינואה לבנה ואדומה ומלא ירקות

מאת: שרון אלדר- דיאטנית קלינית, MSc

הקינואה האדומה בעלת טעם “אגוזי” עשיר ומרקם קראנצ’י ואילו טעמה של הקינואה הלבנה הוא ניאטרלי ומרקמה רך. בשילוב מנצח עם גזר דלעת וגבעולי סלרי, מתקבלת בפה “חגיגת” טעמים ומרקמים.

ניתן לאכול את התבשיל חם או קר. זוהי תוספת נהדרת לארוחת צהריים לצד דג / עוף / בקר רזה / טופו.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 40 דקות
  • כמות מספיקה ל: 8 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
8 200 8 300 4 7 זניח 120


רכיבים

  • חצי כוס קינואה אדומה
  • כוס קינואה לבנה
  • 1 בצל גדול חתוך לחתיכות קטנות
  • 2 סלסלאות פטריות שמפניון טריות
  • 2 גזרים מגורדים גס בפומפייה
  • 2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים דק (לשמור חופן לעת ההגשה)
  • 3 כפות שמן קנולה / זית לטיגון
  • כף שמן לטיגון סלסלת פטריות.
  • קורט מלח, פלפל

הוראות הכנה


מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.


מוסיפים את הגזר המגורד גס.


חותכים את אחת מסלסלאות הפטריות לרבעים ומוסיפים לסיר.


מוסיפים את הדלעת והסלרי וממשיכים לערבב.


מוסיפים את הקינואה בשני הצבעים ומערבבים.


מתבלים לפי טעם ומוסיפים מים כך שיכסו במעט את התבשיל.


מנמיכים את האש ומכסים עד שמוכן. 


בינתיים – לוקחים את סלסלת הפטריות השנייה, פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים במחבת נפרדת.


להגשה – מגישים את התבשיל ומעליו מפזרים מהפטריות הפרוסות ומהסלרי הקצוץ.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close