טעים כפליים

“קוסקוס” עשוי מכרובית, בתוספת ירקות

כל כך פשוט וכה מפתיע. במספר דקות תקבלו מנה הנראית ויזואלית כמו קוסקוס או אורז, אך מפתיעה בטעם. מומלץ לצרוך אותו לצד מנה עשירה בחלבון כגון: חזה עוף, קוביות טופו, דג בתנור ועוד.

אופציה נוספת, לארוחת ערב קלה, לצד ביצים קשות או חביתה, גבינה צפתית מגורדת ועוד.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 10 דקות
  • כמות מספיקה ל:4 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
4 120 5 15 7.5 6 5 זניח 600


רכיבים-4 מנות

  • ½ כרובית גדולה או 1 קטנה
  • 1 גזר מגורד גס
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • 5 יחידות עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • חופן עירית קצוצה דק
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • 3 כפות מיץ מלימון סחוט טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל לפי טעם

הוראות הכנה


מפרידים את הכרובית לפרחים.


2  מכניסים לבלנדר עד שמתקבל גודל של פירורי קוסקוס.


מעבירים לקערה נפרדת ומוסיפים את כל שאר במרכיבים.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close