fbpx
טעים כפליים

פשטידת קישואים ובצל עם שיבולת שועל וקמח כוסמין מלא

 

מתכון נהדר לארוחת ערב או ארוחת צהריים קלה. מומלץ להגיש לצד סלט ירקות ברוטב שמן זית ולימון. וקערית ציזיקי-יוגורט עם שמיר ומלפפונים. פשטידה המכילה סיבים תזונתיים מהירקות, משיבולת השועל ומקמח הכוסמין המלא. סיבים תזונתיים תורמים לשובע, לאיזון רמת סוכר בדם ולהורדת רמת כולסטרול.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 60 דקות
  • כמות מספיקה ל:12 מנות
מס’ מנותקלוריות למנה (קק”ל)חלבון למנה (גרם)פחמימה למנה (גרם)מתוכן סוכרים (גרם)סיבים תזונתיים (גרם)שומן (גרם)שומן רווי (גרם)נתרן (מ”ג)
121004.5133.53.53.5זניח33


רכיבים

  • 2 קישואים מגורדים גס
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • ½ כרוב לבן קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שיבולת שועל דקה
  • ½ כוס קמח כוסמין מלא
  • מלח, פלפל לפי טעם

הוראות הכנה


במחבת ווק, מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב עד שמקטין את נפחו ואז את הקישואים עד לריכוך. מניחים במסננת מעל קערה, בכדי להגיר את הנוזלים.

.


2  בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שיבולת שועל וקמח.


מאחדים בין שתי הקערות.


מעבירים את התערובת לתבנית ששומנה בתרסיס שמן, מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כ40 דקות.  


5 מסירים את נייר הכסף ואופים כעשר דקות נוספות.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

 

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close