טעים כפליים

פסטת זוקיני

“פסטה” מקישואים. בניראות שלה המנה נראית בדיוק כמו רצועות מקרוני, בטעם, זהו הטעם הנפלא של הקישוא. מנה נפלאה כתוספת לארוחה עיקרית או מנה המוגשת לארוחת ערב לצד גבינות או סרדינים.

ניתן לגוון עם סוג הרוטב – רוטב עגבניות, רוטב שמן זית ועוד.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 15 דקות
  • כמות מספיקה ל:3 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
3 160 8 24 15 8 6 זניח 800


רכיבים -3 מנות

  • 6 קישואים “זוקיני” גדולים (לא רכים)
  • 6 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות
  • 8 עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • 2 כפות שמן זית
  • צרור בזיליקום מופרד לעלים
  • מלח, פלפל לפי טעם
  • להגשה: 2 כפות פרמזן מגורדת
  • קולפן שעושה חיתוך של רצועות דקות “ג’וליאנים” / שימוש בסכין.

הוראות הכנה


מכינים את פסטת הקישואים- לוקחים את הזוקיני ופורסים לאורך, לקבלת רצועות “פסטה” ארוכות ודקות.


2  מטגנים את פרוסות השום עד להזהבה.


מוסיפים את פסטת הקישואים ומבשלים כחמש דקות עד לקבלת המרקם הרצוי. (ניתן גם לאכול טרי כמו סלט קר, ללא בישול)


מוסיפים את שאר המרכיבים.


5 מפזרים מעט ופרמזן ומגישים.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

 

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

כדאי לך לקרוא גם את זה...

Close
Close
Close