טעים כפלייםמנה עיקרית

פסטה ברוטב בולונז ושעועית

מנה מושלמת לארוחת צהריים, מומלץ לבחור בפסטה מקמח מלא, המכיל סיבים תזונתיים התורמים בין היתר, לתחושת שובע. את בשר הבקר ניתן להחליף בבשר עוף טחון או שווארמה הודו נקבה. למתכון צמחוני, ניתן להכין עם נתחי סייטן או טופו.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן כולל: 25 דקות
  • כמות מספיקה ל:4 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
4 500 39 64 3 8 10 3 330


רכיבים

·

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון , נתח דל שומן
  • 1 כוס רוטב עגבניות, ללא תוספת מלח
  • 1/8 כפית קינמון טחון
  • 3 כפיות אבקת צ’ילי
  • 1/8 כפית פלפל חריף טחון
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 400 גרם ספגטי לאחר בישול, עדיף מקמח מלא
  • להגשה:
  • 1 כוס שעועית אדומה או שחורה (מבושלת ממצב יבש או מקופסת שימורים ללא מלח)
  • 12 זיתים שחורים
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ

פסטה ברוטב בולונז ושעועית

הוראות הכנה


טגנו את הבצל והשום עד להזהבה.


2 הוסיפו את בשר הבקר והמשיכו לטגן.הוסיפו את רוטב העגבניות ואת התבלינים. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את האש ובשלו עם מכסה סגור כשעה.


שימו את הפסטה בקערות אישיות ומזגו מרוטב הבולונז. אז הוסיפו רבע כוס שעועית, זיתים ובצל ירוק והגישו חם.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

 

 

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

כדאי לך לקרוא גם את זה...

Close
Close
Close