טעים כפליים

פנקייק שיבולת שועל

 

מתכון נפלא ליום שבת בבוקר. או כגיוון לארוחת ערב במהלך השבוע. מומלץ לשלב עם מנת חלבון ומנת שומן כגון יוגורט ושברי אגוזי מלך או גבינה לבנה ופרוסות שקדים וקינמון. פנקייק אחד = 1 פרוסת לחם מלא. לכן יש לאכול בכמות מאוזנת.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 10 דקות
  • כמות מספיקה ל:12 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
12 100 4 12.5 זניח 1.75 3.6 0.6 25


רכיבים

  • כוס שיבולת שועל דקה
  • 1 ביצה
  • ½ כוס קמח כוסמין מלא
  • ½ כוס קמח כוסמין מלא
  • 200 מ”ל יוגורט טבעי 3% שומן
  • 1/3 כוס חלב מועשר בסידן
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות תמצית וניל ללא תוספת סוכר
  • ממתיק בכמות השווה לכף סוכר
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • לטיגון -תרסיס שמן

הוראות הכנה ל : פנקייק שיבולת שועל


במחבת ווק, מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב עד שמקטין את נפחו ואז את הקישואים עד לריכוך. מניחים במסננת מעל קערה, בכדי להגיר את הנוזלים.


2  בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שיבולת שועל וקמח.


מאחדים בין שתי הקערות.


מעבירים את התערובת לתבנית ששומנה בתרסיס שמן, מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כ40 דקות.  


5 מסירים את נייר הכסף ואופים כעשר דקות נוספות.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

 

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

כדאי לך לקרוא גם את זה...

Close
Close
Close