fbpx
טעים כפליים

פלפלים ממולאים באורז בסמטי ועדשים – מתכון צמחוני/טבעוני

מתכון נפלא הממלא את הבית בניחוחות. זהו מתכון צמחוני-טבעוני ולספיגה טובה יותר של הברזל הנמצא בעדשים, מומלץ להגיש לצד סלט קצוץ דק מתובל בשמן זית ולימון.

אגב, אם רוצים מתכון במילוי בשרי, ניתן להחליף את העדשים בחצי קילו של בשר טחון ולמלא אחר הוראות המתכון בדיוק באותו אופן.

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן כולל: 60 דקות
  • כמות מספיקה ל:12 מנות
מס’ מנותקלוריות למנה (קק”ל)חלבון למנה (גרם)פחמימה למנה (גרם)סיבים תזונתיים (גרם)שומן (גרם)שומן רווי (גרם)נתרן (מ”ג)
12210730761120


רכיבים

  •  12 פלפלים בגודל קטן-בינוני
  • חצי כוס אורז בסמטי (לאחר שטיפה)
  • חצי כוס עדשים שחורות ( לאחר חצי שעת השרייה במים)
  • חצי כוס עדשים ירוקות ( לאחר חצי שעת השרייה במים)
  • 3כפות קוואקר דק
  • 3 כפות רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1עגבניה מגורדת בפומפייה
  • 1 גזר מגורד גס בפומפייה
  • 1קישוא מגורד גס בפומפייה
  • פטרוזילה קצוצה
  • 3כפות שמן זית
  • מלח, פלפל

מצרכים לרוטב

  • 1 בצל גדול חתוך גס
  • ראש שום – שיניים חתוכות דק
  • ·3 גבעולי סלרי קצוצים גס
  • ·1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות.
  • ·3 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
  • חצי צרור בזיליקום + חצי צרור לשמור להגשה.
  • מלח, פלפל, פפריקה אדומה, כפית סוכר
  • חצי לימון סחוט
  • 3 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה


לרוטב הבישול בסיר:


1מטגנים בצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן.


מוסיפים את הסלרי, עגבניה, ומתבלים לפי טעם.


במוט בלנדר – טוחנים לתערובת חלקה.


מוסיפים את הדלעת והבזיליקום ומתבלים לפי טעם.


למילוי הפלפלים:


מטגנים בצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את העגבנייה, גזר, קישוא, פטרוזילה ומתבלים.


6  מוסיפים את האורז והעדשים וממשיכים לערבב.


ממלאים את הפלפלים כ1/2 מגובה הפלפל.


8 מכניסים את הפלפלים לסיר הרוטב ומכסים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש.


מבשלים כשעה עד להכנה.


10 להגשה – לפזר עלי בזיליקום טרי מעל.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close