ארוחה קלהטעים כפליים

“פיצה פיתה” צמחונית

מתכון פשוט ומהיר להכנה שגם גדולים וגם קטנים אוהבים. מתאים לארוחת בראנץ’ בסוף שבוע או כארוחת ערב קלה.

את הפיתה הגדולה ניצן להמיר בפיתות קלות קטנות, מקמח מלא. את התוספות ניתן לגוון ולשנות כיד הדימיון. מומלץ להגיש לצד ירקות טריים ושמן זית.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 20 דקות
  • כמות מספיקה ל:מנה אחת
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
1 230 12 27 12 4 8 4 420


רכיבים

  • ·פיתה מחיטה מלאה / ניתן להמיר ב:פיתה קלה מחיטה מלאה
  • 1 עגבנייה בגודל בינוני
  • 100 גרם  קישואים טריים
  • 8 פטריות
  • ·1 בצל סגול
  • · 8 זיתים שחורים
  • ·1/4 כפית אורגנו מיובש
  • 1/4 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/4  כפית אבקת שום
  • 1/4 כוס רוטב ספגטי דל נתרן
  • ·150 גרם גבינה צהובה 9%

“פיצה פיתה” צמחונית

הוראות הכנה


חממו מראש את התנור ל220 הפרידו בין שני חלקי הפיתה בסכין בכדי ליצור 2 עיגולים.


2 הניחו את שני העיגולים על תבנית אפייה. אפו במשך 2 עד 3 דקות או עד שיהפכו לפריכים.


חתכו את תוספות הירקות.


מירחו כף רוטב ספגטי ישירות על גבי כל עיגול של פיתה. 


פזרו כמות של כף תערובת ירקות מעל, בצורה שווה בכל עיגול.


הוסיפו את הגבינה הצהובה ואת התבלינים.


אפו במשך 5 עד 7 דקות או עד שהגבינה תותך. חתכו כל עיגול ל-4 משולשים והגישו לצד ירקות טריים.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

 

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close