fbpx
טעים כפלייםמנה עיקרית

פילה סלמון בתיבול אסיאתי

מאת: שרון אלדר- דיאטנית קלינית, MSc

אחד הדגים האהובים על רוב האנשים הוא הסלמון, דג “בשרני” ועסיסי אשר ניתן להכינו בעשרות צורות שונות. במתכון זה מוצגת אופציה אחת. אופציה נוספת היא להניח עלי רוזמרין, שמן זית ושיני שום, גם טימין משתלב בצורה נפלאה עם דג הסלמון. ניתן להגיש לצד תוספות שונות כגון:  שעועית ירוקה ארוכה, אנטי פסטי בתנור, פירה בטטה ועדשים כתומות, תבשיל קינואה אדומה ולבנה עם ירקות ועוד תוספות כעולה על רוחכם.

  • זמן הכנה: 5 דקות או פחות
  • זמן כולל: 30 דקות או פחות
  • כמות מספיקה ל:4 מנות
מס’ מנותקלוריות למנה (קק”ל)חלבון למנה (גרם)פחמימה למנה (גרם)סיבים תזונתיים (גרם)שומן (גרם)שומן רווי (גרם)נתרן (מ”ג)
4500428זניח326.75400

רכיבים


מצרכים:

  • 4 נתחים של סלמון (כל נתח 200 גרם לפני בישול)

למרינדה:

  • 1 כף שמן זית
  • 4 כפות טריאקי מופחת נתרן
  • 2 כפות סויה מופחתת נתרן
  • 8 שיני שום כתושות
  • 2 ס”מ שורש ג’ינג’ר מגורד
  • מלח, פלפל שחור גס
  • לפני הגשה – כף שמן שומשום

הוראות הכנה


לערבב בקערה את כל מרכיבי המרינדה.


להשרות את נתחי פילה הסלמון, במרינדה לפחות 10 דקות (אפשר יותר).


לצלות בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה / מידת עשייה רצוייה.


לפני ההגשה – לטפטף/ להבריש רבע כפית שמן שומשום על כל נתח.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close