טעים כפלייםמנה עיקרית

עוף בתנור וארטישוק

מתכון נפלא לארוחת צהריים, או ארוחת ערב חגיגית. ניתן לגוון את התוספות המוגשות לצד המנה עם המתכונים הנוספים כאן: ירקות מוקפצים, ירקות מבושלים, שעועית ירוקה.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 20 דקות
  • כמות מספיקה ל:4 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
4 270 28 16 2 11 11 2 150


רכיבים

  • 4 ירכי עוף
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפיות מרווה טחונה
  • 2 לימונים
  • 500 גרם לבבות ארטישוק
  • 1/8 כפית פלפל שחור

עוף בתנור וארטישוק

הוראות הכנה


חממו מראש את התנור ל 220 מעלות.


2 הסירו את העור מהעוף.


טגנו את לבבות הארטישוק.


הניחו את העוף בתבנית מתאימה לתנור ומעל, הוסיפו את לבבות הארטישוק.


הוסיפו מיץ מלימון שלם. והכניסו לתנור לצלייה כ40 דקות או עד למידת העשייה הרצוייה.


לפני ההגשה – סחטו מעל את הלימון השני.


ניתן להגיש עם תוספת ירקות טריים ומבושלים.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

 

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close