טעים כפלייםקינוחים

עוגת גבינה אפויה

מאת: שרון אלדר- דיאטנית קלינית, MSc

עוגת גבינה אוורירית וקלה, נפלאה כארוחת ביניים אחר הצהריים בליווי כוס קפה קר על בסיס מים ומעט חלב. ניתן להוסיף מנת פרי טרי או קפוא כגון פירות יער, לי’צי’, נקטרינה, תותים, חצאי דובדבנים וכל פרי שמשתלב לכם עם טעמה של העוגה.

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן כולל: 60 דקות
  • כמות מספיקה ל: 12 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
12 120 6 10 0 5 2.5 160

רכיבים


  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • גביע שמנת חמוצה 9%
  • 5 חלבונים
  • 3 חלמונים
  • 3 כפות קורונפלור
  • חצי שקית פודינג אינסטנט וניל
  • חצי כוס ממתיק “כמו-סוכר”
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף סוכר להקצפה
  • ספריי שמן לשימון התבנית.

הוראות הכנה


מקציפים את החלבונים עם כף הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.


בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר המצרכים.


“מקפלים” את הקצף לתוך הבלילה.


משמנים בתרסיס שמן, תבנית עגולה סטנדרטית.


אופים 15 דקות ב200 מעלות.


אופים  כ40 דקות ב150 מעלות.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close