טעים כפלייםמנה עיקרית

סלט עוף ועדשים

סלט שהוא ממש ארוחה מאוזנת ומזינה. העוף מכיל חלבון, העדשים מכילות פחמימות וחלבון, הרוטב מכיל שומן. נהדר לארוחת צהריים קלה בימי הקיץ החמים או כארוחת ערב מגוונת. ניתן להחליף את העדשים בכל קטניה אחרת למשל: שעועית מש / גרגרי חומוס / עדשים בצבעים אחרים. כמו כן ניתן להחליף את העדשים בקינואה אדומה / קינואה לבנה / בורגול.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 10 דקות
  • כמות מספיקה ל: 3 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
3 310 26 46 8 20 5 1 45


רכיבים

  • 6 כוסות חסה קצוצה
  • 1/2 מלפפון חתוך לקוביות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1/4 כוס בצל אדום קצוץ
  • 3 יחידות חזה עוף
  • תרסיס שמן
  • 2 כוסות עדשים מבושלות

לרוטב

  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס אורגנו מיובש
  • 1 כפית עלה נענע

הוראות הכנה


רססו מחבת פסים בתרסיס שמן והניחו את חזה העוף. צלו עד מידת העשייה הרצוייה וחתכו לרצועות.


הכניסו את כל מרכיבי הסלט לקערה.


בקערית נפרדת הכינו את הרוטב ופזרו מעל לסלט.


מומלץ לקשט עם עשבי תיבול טריים.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close