טעים כפלייםמנה עיקרית

סטייק ורצועות פלפלים במגוון צבעים

מתכון נפלא לארוחת צהריים, או ארוחת ערב חגיגית. ניתן לגוון את התוספות המוגשות לצד המנה עם המתכונים הנוספים כאן: ירקות מוקפצים, ירקות מבושלים, שעועית ירוקה. או לצד תוספת פחמימה כגון בטטה אפויה, קינואה, אורז מלא ועוד.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן כולל: 40 דקות
  • כמות מספיקה ל: 4 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
4 200 23 11 6 3 7 2 200


רכיבים

  • 2 שיני שום קצוצות
  • 500 גרם סטייק בקר (מותן)
  • 3/4 כפית שחור פלפל
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כפיות חומץ בלסמי
  • 1 כפית שמן זית כתית מעולה
  • 1 פלפל אדום, בגודל בינוני
  • 1 פלפל ירוק, בגודל בינוני
  • 1 פלפל צהוב, בגודל בינוני
  • 1 בצל
  • 1 עגבנייה בגודל בינוני
  • 2 כפיות פטרוזיליה, מיובשות

סטייק ורצועות פלפלים במגוון צבעים

הוראות הכנה למנה: סטייק ורצועות פלפלים במגוון צבעים


צלו את הסטייק על מחבת פסים, הוסיפו 2 כפיות חומץ בלסמי ותבלו במלח ופלפל.


בזמן שהסטייק מתבשל, שטפו פלפלים ופרסו אותם לפרוסות דקות; חיתכו בצל ועגבנייה לפרוסות דקות.


טגנו את הבצל והשום עד להזהבה, הוסיפו את הפלפלים. ואז את העגבניות.


הוסיפו כף מים לתערובת.


כסו ובשלו את התערובת תוך בחישה במשך 8 עד 10 דקות או עד שהירקות יתרככו.


הסירו את המכסה והוסיפו את כפית החומץ שנותרה, 1/8 כפית מלח, וכל המיצים שהצטברו על מגש הסטייק; השאירו לבעבוע במשך דקה אחת. הסירו מהאש והוסיפו פטרוזיליה תוך כדי בחישה.


פרסו את הסטייק לפרוסות דקות וסדרו אותן על המגש. הוסיפו את הירקות וערבבו. הגישו חם.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

 

 

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close