fbpx
טעים כפליים

נתחי שייטל מוקפצים עם בצלי שאלוט, ברוקולי ואפונת ירח

נתחי שייטל מוקפצים – היא מנה מהירה ופשוטה להכנה, עם ניחוחות אסייאתיים. ניתן לגוון את סוג הבקר המוקפץ בנתחים כגון סינטה, צ’ך ועוד. השייטל הינו דל שומן בהשוואה לאנטריקוט, והוא מהיר להכנה. לכן מומלץ לבחור בו במתכון עם ירקות מוקפצים.  ניתן להוסיף פחמימה כגון אטריות אורז / אטריות שעועית / אורז בסמטי מלא.

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן כולל: 25 דקות
  • כמות מספיקה ל:4 מנות
מס’ מנותקלוריות למנה (קק”ל)חלבון למנה (גרם)פחמימה למנה (גרם)מתוכן סוכרים (גרם)סיבים תזונתיים (גרם)שומן (גרם)שומן רווי (גרם)נתרן (מ”ג)
43003522749.53450


נתחי שייטל מוקפצים – הרכיבים :

  •    500 גרם שייטל חתוך לנתחים קטנים
  •     1 בצל גדול חתוך לקוביות
  •     3 כוסות פטריות ממגוון סוגים
  •     1 כוס בצלי שאלוט חתוכים לרבעים
  •     2 כוסות תפרחות ברוקולי
  •      1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  •      כוס אפונת ירח / אפונת שלג
  •      2 כפות שמן זית

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות רוטב סויה מופחת נתרן
  • 3 כפות רוטב טריאקי מופחת נתרן
  • 3 כפות גינג’ר מגורד
  • 4 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור גרוס גס
  • להגשה:מיץ מלימון סחוט, כוסברה או נענע קצוצה.

נתחי שייטל מוקפצים

הוראות הכנה ל: נתחי שייטל מוקפצים עם בצלי שאלוט, ברוקולי ואפונת ירח

 


1   מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומעסים את נתחי השייטל.


2   במחבת עמוקה להקפצה (ווק) מקפיצים את הבצל, בצלי השאלוט והשייטל.


  מוסיפים את הפטריות לאחר מכן את הגמבה ולבסוף את הברוקולי ואפונת הירח.


  מתקנים תיבול לפי טעם.


5  לפני ההגשה סוחטים לימון טרי , כף מעל כל מנה. אפשר לקשט בכוסברה או נענע קצוצה.


 

הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

 

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close