
הקיץ כבר כאן במלא עוזו. חם ולמי בכלל יש כוח לעמוד ולהכין אוכל?! אבל אנחנו, ב"2 סוכר", יודעים שאתם, ממש כמונו, מחפשים כל הזמן מתכונים טעימים ומשביעים, קלים להכנה ומחדשים.
כבר כמה שנים שאנחנו אוספים את מתכוניה של התזונאית הטובה והאחראית, שרון אלדר, כדי שיהיו לנו מגוון של מנות להציע לכם ולמשפחות שלכם, כולל בני המשפחה הסוכרתיים ולכן, לקראת הקיץ שהגיע, אספנו את מתכוני הקיץ, שנראים כמתאימים לקיץ הישראלי ונמצאים אצלנו ב"אוסף" כבר כמה שנים. מקווים שתיהנו. שימו לב, לחיצה על שם המתכון תוביל אליו ישירות:
בורקס דפי אורז במילוי גבינות ועגבניות מיובשות – מאפה המהווה תחליף בריא יותר, מופחת פחמימות ומופחת בקלוריות ביחס לבורקס אמיתי. דפי האורז האפויים ממולאים בגבינת ריקוטה, גבינה זו עשירה בסידן הטוב לבניית העצמות ודלה בנתרן (מלח) ולכן מומלץ לצרוך אותה.
קוביות גלידה טבעוניות – בננה חלבה של אורי שביט
קרפצ'יו סלק – מנה צבעונית, קלילה ועשירה בטעמים. נפלאה כמנה ראשונה לארוחת חג או כתוספת לצד מנה עיקרית חלבית. להפיכת המנה לטבעונית, ניתן להמיר את גבינת הפטה ב"גבינת" קשיו.
מרק עגבניות קר ("גספאצ'ו") עם "קראנץ'" גרעיני דלעת ויוגורט – מרק עגבניות קר לצד יוגורט סמיך מהווים פתרון לארוחת ערב מלאה, קלילה ומרעננת לערבים החמימים. מומלץ לבחור ביוגורט עם לפחות 3% שומן ולהוסיף גרעיני דלעת הנותנים מרקם "קרנצ'י" ומהווים מעיין תחליף מרקמי לקרוטונים במרק. כמו כן, שילוב מנות שומן ו/או חלבון עם הפחמימה שבעגבנייה, גורם אצל רוב האנשים, לעלייה איטית יותר של רמות הסוכר בדם.
שייק ירוק מרענן – שייקים ירוקים הם דרך נפלאה להחליף ארוחה מכבידה בארוחה קלה ומרעננת המתאימה לימי הקיץ החמים. הירקות הירוקים עשירים ב"אנטיאוקסידנטים" (נוגדי חמצון) שונים. המיטיבים עם הבריאות. כמו כן, הם דלים בפחמימות בהשוואה לירקות אחרים. לפי טעם, ניתן להוסיף לשייק ירוק מנת פרי כדי לקבל טעם שונה ומעט מתקתק. היות וחשוב לנו לשמור על רמות סוכר מאוזנות, נעדיף לצרוך עד פרי אחד בשייק ולשלב בשייק מנת שומן כגון שקדים/ טחינה / אבוקדו וכו', כדי לשמור על רמות סוכר מאוזנות בהשוואה לשתיית הפרי ללא שילוב עם מנת השומן.
שייק כתום קיצי – שתיית שייק קר ומרענן בקיץ המהווה תחליף לארוחה קלה, נותן מענה נפלא לימי הקיץ החמים. היות וחשוב לנו לשמור על רמות סוכר מאוזנות, נעדיף לצרוך עד פרי אחד בשייק ולשלב בשייק מנת שומן כגון שקדים/ טחינה וכו', בכדי לשמור על רמות סוכר מאוזנות בהשוואה לשתיית הפרי ללא שילוב עם מנת השומן.
סלט פלפלים בשלושה צבעים – הפלפלים עשירים בויטמין C. למעשה, כרבע עד חצי פלפל אדום (תלוי בגודל) מכיל את כל כמות הויטמין C הנדרשת לאדם ביום. עם בוא החורף והרצון לחזק את מערכת החיסון, מומלץ לצרוך ויטמין C בכמות מספקת ויש הטוענים אף מוגברת. יש לזכור שויטמין C נהרס בבישול או חימום ובחשיפה ממושכת לאוויר ולכן בכדי ליהנות ממלוא היתרונות התזונתיים, יש לאכול את הסלט טרי וסמוך לזמן החיתוך.
לביבות ירק אפויות בתנור – לביבות ירק צבעוניות, המהוות תחליף בריא, קל ומרענן ללביבות החג ספוגות השמן. הצעה לארוחת ערב: מנה של 4 לביבות ולצידה ירקות טריים חתוכים, ביצה קשה ומטבל טחינה מלאה או גבינה.
לביבות כתומות אפויות בתנור – לביבות עם מרקם רך ומשגע, ובריח הממלא את כל הבית בניחוחות. אפשר לגוון את הלביבות עם תבלינים שונים המעניקים טעם שונה לחלוטין בכל הכנה. למי שאוהב את התיבול הים תיכוני, ניתן לתבל בעשבי תיבול ירוקים. ולמי שאוהב טעמים אוריינטליים, ניתן לתבל במעט הל, גי'נגר טחון וקינמון. מומלץ להגיש לצד מטבל יוגורט מרענן.
יוגורט ופטל קפוא, עם נגיעות שוקולד מריר ושברי פיסטוק – קינוח קר ומרענן, שאפשר להכין גם עם הילדים או הנכדים תוך 5 דקות הכנה. אם רוצים מרקם סמיך יותר, ניתן להשתמש ביוגורט יווני 7% שומן במקום יוגורט רגיל ובכל אופן לפחות 3% שומן. את הפיסטוק ניתן לגוון בסוגי אגוזים שונים ואת הפרי ניתן לגוון בכל פרי אחר טרי או קפוא שמשתלב לכם עם הטעם של היוגורט הקפוא.
"גלידוניות" תמרים ממולאות גבינה וקינמון / קקאו, בעיטור פיסטוקים – מנה פשוטה ומהירה להכנה, שמהווה מענה לצורך במתוק לצד תה או קפה קר במהלך היום. מומלץ לשים במקפיא ולהוציא כמות מדויקת לפי הצורך. זכרו, שכל תמר מג'הול מהווה תחליף למנת פרי אחת כמו תפוח / חצי בננה / אגס / נקטרינה / 2-3 משמשים או שזיפים ועוד. מומלץ לשלב עם אכילת הפרי מנת חלבון ו/או מנת שומן התורמים לאיזון רמות הסוכר בדם.
שייק ריקוטה ואוכמניות עם פולי קקאו גרוסים – שייק מרענן ובריא, עשיר בחלבון, בסידן ובנוגדי חימצון. מהווה תחליף נהדר לארוחת בוקר או ארוחת ביניים קלה.
סלט "סקיני פסטה" בסגנון אסייאתי – הסקיני פסטה עשויה מצמח הקונג'אק. הניראות היא של אטריות אך הערכים התזונתיים הם של ירק עשיר בסיבים תזונתיים ודל מאוד בפחמימה. הסלט עשיר בסיבים תזונתיים ומקנה תחושת שובע גדולה, מהווה פיתרון נהדר לארוחת ערב משביעה ודלה בפחמימה. מומלץ לאכול לצד רצועות טופו אשר יעניקו תוספת חלבון לארוחה.
טוסט (ללא לחם) עם טונה וטוויסט – פיתרון מושלם לארוחת ערב קלה, מהירה להכנה, עשירה בחלבון ובסידן ודלה בפחמימה. מומלץ לאכול לצד סלט צבעוני ורענן. ניתן לגוון את טעם הטוסט ע"י הוספת עשבי תיבול קצוצים דק לבלילה של הטוסט, למשל: עירית / בצל ירוק / בזיליקום ועוד.