fbpx
טעים כפליים

מרק שעועית חורפי

מרק חורפי עשיר בטעמים ובמרקמים. ניתן לגוון את המרק ע”י שימוש במגוון סוגי שעועית (לבנה-שחורה-אדומה). השעועית שייכת למשפחת הקטניות, משפחה העשירה בחלבון, סיבים תזונתיים מסיסים, ברזל, אבץ, מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B ועוד. כחלק מהמלצות התזונה הים תיכונית (עקרונות תזונה אשר הראו יתרון בריאותי עבור חולי סוכרת, ועוד) מומלץ לשלב קטניות בתפריט. מומלץ לסחוט מעט לימון לפני ההגשה מעל המרק, על מנת שהברזל הנמצא בשעועית, ייספג טוב יותר בגוף.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 60 דקות
  • כמות מספיקה ל:8 מנות
מס’ מנותקלוריות למנה (קק”ל)חלבון למנה (גרם)פחמימה למנה (גרם)מתוכן סוכרים (גרם)סיבים תזונתיים (גרם)שומן (גרם)שומן רווי (גרם)נתרן (מ”ג)
822010.5364.5125.5זניח350


רכיבים

  • 4 כוסות שעועית לבנה לאחר בישול/ אפשר להשתמש גם בשעועית מאריזה קפואה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים ללא העלים
  • 4 עגבניות מגורדות/ ק’ופסת שימורים של עגבניות מגורדות
  • 3 כפות רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • 10 כוסות מים
  • פפריקה אדומה
  • מלח, פלפל
  • להגשה: פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

מרק שעוית חורפי

הוראות הכנה ל: מרק שעועית חורפי

 


1   מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזרים והסלרי ומתבלים.


2   מוסיפים את השעועית, העגבניות המגורדות ורסק העגבניות וממשיכים לערבב.


  מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.


  מוסיפים את הלימון ומתקנים תיבול לפי צורך.


5  לפני ההגשה מוסיפים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.


 

הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

 

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close