ארוחה קלהטעים כפליים

מרק עשיר בירקות ועדשים כתומות

מאת: שרון אלדר- דיאטנית קלינית, MSc

מרק סמיך ועשיר אשר בשילוב עם סלט ומנת חלבון נוספת כגון: דג / חזה עוף / חתיכות שייטל / פרגית / רבע עוף בתנור וכו’ יכול להוות ארוחת צהריים. אופציות נוספות הן סלט וביצה קשה מגורדת / גבינה עד 5% / קוביות טופו וכו’ כארוחת ערב.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן כולל: 90 דקות
  • כמות מספיקה ל: 15 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
15 200 10 30 6.4 3 0.2 26


רכיבים

  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 1 ראש שום
  • 6 קישואים עם הקליפה
  • 3 גזרים עם הקליפה
  • 3 כוסות דלעת חתוכה לקוביות (ללא קליפה)
  • 1 בטטה
  • 1 תפו”א עם הקליפה
  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • תבלינים: כורכום, כמון, קינמון או בהרט, פפריקה, פלפל
  • 3 כפות שמן קנולה לטיגון
  • מוט בלנדר לטחינת המרק
  • להגשה: כוסברה קצוצה, כף ריקוטה

הוראות הכנה


מטגנים בצל ושום עד להזהבה


חותכים גס את כל הירקות (בסוף טוחנים בבלנדר)


מוסיפים את כל הירקות (לא את העדשים ומנמיכים את האש).


מוסיפים את כל התבלינים הרצויים וממשיכים לערבב מספר דקות.


מוסיפים מים בגובה כל הירקות.


מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ללהבה בינונית.


מוסיפים את העדשים ומבשלים את המרק כשעה- שעה וחצי על לריכוך הירקות. (אם רוצים מרק מימי יותר- ניתן להוסיף יותר מים).


במוט בלנדר טוחנים את הירקות (לטחינה מלאה או טחינה חלקית כך שיישארו ירקות במרקמים שונים).


ניתן להגיש עם כף ריקוטה מעל ולקשט עם קינמון או פפריקה אדומה או כוסברה קצוצה.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close