עזרה לזולת הוא ערך שכולנו גדלנו עליו אבל הטיפול באחר גוזל זמן, סוחט רגשית ומחייב אותנו להשקיע את עצמנו במטלות, שסוחטות כוח וגם זמן פנוי רב, לפעמים אפילו על חשבון דברים אחרים בחיינו כמו פנאי, זוגיות, זמן משפחה ועבודה.
בין אם אתם מטפלים בילדים, בקרובי משפחה מבוגרים, בחברים או בשכנים, אתם חשים בעומס אבל אם חשבתם שהטיפול פוגע לכם בעבודה, ייתכן ותופתעו לשמוע שמה שחשבתם שמעכב אתכם יכול בכלל לשפר את מצבכם בעבודה.
טרייסי בראוור, ד"ר לסוציולוגיה, מציעה ב"פורבס" כמה כלים שכדאי לאמץ ולתרגל כדי לשפר את מצבכם בעבודה, דווקא משום שאתם מטפלים במישהו אחר.
השנתיים האחרונות הגדילו את מספר בני המשפחה המטפלים. מחקר של אוניברסיטת Case Western Reserve מדווח שעל פי הברית הלאומית למטפלים בארה"ב (NAC) והאגודה האמריקאית לפנסיונרים (AARP), יש בארה"ב כ-66 מיליון בני משפחה מטפלים, כמחציתם עובדים מחוץ לבית ויותר ממחציתם נשים. פעילות הטיפול של אותם אנשים, לו היתה מתרגמת להכנסה כמו עבודה, היתה שוות ערך שנתי של 450 מיליון דולר.
לפי מחקר שנעשה במקביל, בן משפחה שמטפל בילדים שוהה בממוצע כ-61 שעות מדי שבוע בתפקיד זה בלבד. מי שמטפל באדם בוגר, עושה זאת במשך 28 שעות שבועיות בממוצע. נשים עושות זאת פי 2 יותר מגברים (על פי המחקר שבוצע על ידי חברת Fidelity, להשקעות פנסיונרים בארה"ב).
33% מהנחקרים העידו שזמן זה נגרע מעבודתם ופגע בה. נשים מטפלות העידו, שוויתרו על אפשרויות קידום והפסידו הטבות מעביד, בגלל שעבדו פחות שעות. לא מפתיע אם כך, שמטפלים חווים מתח רגשי, גופני וכלכלי. 64% העידו שנאלצו לעזוב את עבודתם, 62% הפחיתו שעות במקום העבודה ו-14% נאלצו לנצל ימי חופשה בשל כך. 44% מהמטפלים בבני משפחה דיווחו שחשו מוטרדים בזמן העבודה, פחות יעילים, נזקקו ליותר הפסקות וגם שדילגו עליהם בתור לקידום מקצועי.
מהפך – יתרונות המטפלים בבני משפחה מטפלים
עם כל הבעייתיות, ייתכן ויש צדדים יותר חיוביים לבני המשפחה מטפלים. מחקר חדש של In)Credible) מגלה שהטיפול עשוי לבנות אצל המטפל גם יכולות חדשות:
מנהיגות – תכונה נרכשת במצבי טיפול. 20% העידו על הפיכתם לבעלי תכונות של מנהיגים. 30% אמרו שקיבלו יכולות לעודד, לדרבן ולגייס אחרים בעקבות הטיפול. שתי תכונות אלה עשויות לבוא לידי ביטוי חיובי ביותר אצל מעסיקים.
אמפתיה – זו יכולת משמעותית שניתן לסגל בטיפול בבן משפחה. 71% העידו שזו יכולת שסיגלו בטיפול וזו תכונה חשובה בדרך להצלחה בעבודה ומוערכת. מחקרים מוכיחים שמנהלים אמפתיים מייצרים יותר רווחיות, מגדילים רווחיות, שיתופיות ואווירה טובה.
סבילות למצבי מתח – 63% מבני המשפחה המטפלים העידו שהם פחות 'נלחצים'. בעוד 67% מכלל העובדים העידו שהשנתיים האחרונות השפיעו עליהם מבחינת מתח. בני משפחה מטפלים הם אלה שעומדים יותר טוב במצבי לחץ מתמודדים עם המצבים החדשים בעבודה ביתר יעילות והם מסתגלים ומסגלים בקלות רבה יותר למציאות חדשה.
תקשורת – 47% העידו שפיתחו באמצעות הטיפול בבן משפחה יכולות שכנוע, 42% העידו שפיתחו יכולות ליישב קונפליקטים ו-63% העידו ששיפרו יכולות תקשורת בין אישית. כל אלה כלים שעשויים לשרת היטב בשוק העבודה.
ניהול זמן – 54% העידו שלמדו לנהל את זמנם בצורה טובה יותר ויכולת זו קריטית לניהול נכון של כל עבודה.
איך תוכלו לנצל יכולות אלה בשוק העבודה?
במקום העבודה, היו כנים ושקופים לגבי הזמן שאתם צריכים להשקיע כבני משפחה מטפלים. היו שלמים עם המטלה שאתם מבצעים.
שקפו לסביבת העבודה, שאתם מבינים את צרכי מקום העבודה והדגישו איך היכולות שלכם עשויות לעזור למטרות העומדות בפני הארגון. אם יש צורך, תנו דוגמאות כיצד היכולות שרכשתם כבר עזרו לכם בעבודה.
הדגישו כמה חשוב לכם לתרום להצלחת החברה או העסק והסבירו כיצד תשלבו את העבודה בלוח הזמנים שלכם והדגישו את המחויבות שלכם למקום העבודה וליעדיו.
לסיכום
במקום להפוך את הטיפול בבני משפחה למכשלה בקריירה, הוא יכול להועיל לה. הכל תלוי בכם ובחשיבה החיובית שתפגינו – היו בטוחים בחלוקת הזמנים שלכם, היו גלויים ושקופים ושקפו את הביטחון שרכשתם ביכולותיכם וביכולות שרכשתם כתוצאה מהטיפול, כדי לתרום למקום העבודה וכדי לדרוש קידום בהתאם.