ארוחה קלהטעים כפליים

מרק עגבניות ושיבולת שועל

מרק סמיך ועשיר בטעמים. עם משחק של מרקמים נפלאים בזכות חתיכות הגזר ופתיתי שיבולת השועל שבתוכו. מומלץ כארוחת ערב קלה ולצד זה, ניתן להוסיף מנת חלבון כגון גבינת ריקוטה 5% בטעם בזיליקום או פתיתי גבינה צהובה 9% שומן.

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן כולל: 35 דקות
  • כמות מספיקה ל: 4 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) מתוכן סוכרים (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
4 120 3 20 8 3 4.5 0 540


רכיבים

  • 1/2 כוס שיבולת שועל לא מבושלת
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 1 גזר, קצוץ דק
  • 2 כפיות שום קצוץ
  • 2 כוסות מיץ עגבניות ללא תוספת סוכר
  • 2 כוסות מרק ירקות (דל נתרן)
  • 1/4 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה


קלו את שיבולת השועל בסיר. לאחר שמוכנה העבירו לקערה.


טגנו בסיר את הבצל, השום והגזר, עד לריכוך.


הוסיפו את הנוזלים (מרק ומיץ עגבניות) והביאו לרתיחה.


הוסיפו את השיבולת השועל הקלויה.


הרתיחו עד לבעבוע ועד ששיבולת השועל תתרכך, כ-15 דקות.


פזרו מעל עשבי תיבול טריים והגישו חם.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close