
מחקר שפורסם לאחרונה (BMJ, ינואר 2021 ) ובדק נתונים ממחקרים רבים עבור האגודה האמריקאית לסוכרת, מצא שתזונה דלת פחמימות קפדנית לתקופה של חצי שנה, היא הדרך הטובה ביותר להוריד את רמת הסוכר בדם באופן שישיג את סוכרת סוג 2 לאחור.
ניתוח הנתונים סיכם מידע מ-23 מבחנים מקריים, שכוללים מידע על 1,300 מטופלי סוכרת סוג 2. רוב המחקרים שנבדקו, השוו דיאטות דלות בפחמימות, ברמות בהן הצריכה הקלורית של אותם אנשים כללה פחות מ-10%-26% מהקלוריות שהגיעו במקור מפחמימות.
בסיכומו, מצאו שמטופלים שהתמידו בתזונה דלת פחמימות במשך 6 חודשים לפחות, הגיעו לנתוני נסיגה ברמות הסוכר שלהם בדם ומכך, לנסיגה במחלה. זו היתה התזונה היעילה ביותר מכל צורות התזונה שנבדקו.
לקחת את המחלה אחורה
ד"ר מארק קאקוזלה (Dr. Mark Cucuzzella), מרצה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מערב וירג'יניה, שפרסם בעבר מספר מחקרים על שינויי תזונה אצל סוכרתיים, אמר שהפחתת פחמימות ואכילת מזון בעל ערכים תזונתיים גבוהים, עשוי לעזור לסוכרתיים לקחת את המחלה שלב אחד אחורה.
"החדשות הטובות לגבי הסוכרת הן שדיאטה נכונה יכולה לשפר את מצב הסוכרת והמחקרים הללו מראים שזה אפשרי", אמר ד"ר קאקוזלה, שלא היה מעורב במחקר הענק עצמו. "יתכן שאפשר להחליף את המונח "אי סבילות לאינסולין" אצל חולי סוכרת סוג 2 ל"אי סבילות לפחמימות". אין להם חילוף חומרים תקין לפחמימות".
מה קורה לגוף אחרי 6 חודשים ללא פחמימות?
הפחתה במשקל, הפחתה בשיעור השומנים בגוף, ואפילו הפחתה תרופתית, כך ראו במידע שנובע מנתוני ריבוי המחקרים.
התזונה האלטרנטיבית עבור סוכרתיים, בפיקוח דיאטנים מוסמכים בלבד, יכולה להכיל יותר שומנים וחלבונים אבל ברור שתזונה כזו אינה פשוטה כלל. למען האמת, רבים נושרים ממנה וכך גם הערכים הלא חיוביים עולים בהתאם.
עכשיו עמלים החוקרים ובודקים כיצד ניתן לגרום למטופלים להתמיד בתזונה כזו מבלי ל"הישבר" ולנטוש אותה אחרי מספר חודשים. זה האתגר הגדול שמציין גם ד"ר קאקוזלה.
עכשיו נשאלת השאלה: האם המשפחה שלכם יכולה להסתגל לתזונה כזו לאורך זמן?