כבר החלטתם מה להכין לחג? חשבתם מה יאכל בן המשפחה הסוכרתי?
כדי לעזור לכם לתכנן נכון, נעלה כאן את התפריט החגיגי של שלוש המנות שהכינה עבורנו הדיאנית שרון אלדר. שימו לב, המנות האלה כה מצוינות שבני המשפחה כולה יהנו מהן, בריאים וחולים כאחד.
קבלו אותן – שלוש מנות ארוחת החג לחגי תשרי:
מנה ראשונה – סלט ירוק עשיר בנגיעות רימונים וברוטב מרענן
פתיח נפלא ומרענן לארוחת החג, סלט קל וצבעוני ועשיר בטעמים מרעננים. שילוב מנות השומן הבריא במתכון, תורם לעלייה מאוזנת יותר של רמות הסוכר בדם ולכן מומלץ לפזר מעל כל מנה, מעט שקדים פרוסים ואגוזים.
מנה שניה – כרעיים ברוטב מייפל ותפוז, בליווי קוביות דלעת מזוגגות
מנה חגיגית וצבעונית, הממלאה את הבית בניחוחות מתקתקים. נתחי הדלעת החתוכה גס, מהווים תחליף נפלא לתוספת הפחמימה בארוחה, וניחוחות המייפל והקינמון נותנים תחושה של מתיקות כיאה לארוחת ראש השנה.
מנה אחרונה – מאפינס תפוחים אישיים ללא גלוטן, בעיטורי פקאן
קינוח נימוח, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, הממלא את הבית בניחוחות של חג. ניתן לאפות בתבנית אינגליש קייק או בתבנית שקעים בכדי להגדיר גודל מנה ברור ובכך גם קל יותר לסועד לאכול מנה אחת ללא "יישורי עוגה".
שיהיה לכולנו חג שמח, בריא וטעים.