
חוסר האונים של מבוגרים רבים מול אמצעים טכנולוגיים, מפרנס הרבה טורים של עיתונאים ומופעים של סטנדאפיסטים צעירים אבל כעובדה, מדובר בנושא רציני, שבעידן שהופך ליותר דיגיטלי, מעמיד דווקא את בני הגיל הבוגר בבעיה מול מוסדות קריטיים עבורם כמו בנקים וקופות חולים.
אצל הארגונים הגדולים הולך ותופס הדיגיטל יותר נתחים מהעבודה השוטפת, מהסיבה הפשוטה שהוא זול יותר מלהחזיק כוח אדם. עבור קהל לקוחותיהם המבוגר עניין זה מגדיל את רמות התסכול וחוסר האונים. נשאלת השאלה, האם יש בכל זאת דרך בה האוכלוסייה המבוגרת תאמץ לעצמה שימוש באמצעים דיגיטליים, בעיקר כשלרובם כבר יש מכשיר סלולרי ביד והאם למישהו יש עניין לקדם אותם לעולם זה?
מחקר ישראלי יצא לבדוק את השפעת שירותי האון ליין ברפואה על רווחת חולים מבוגרים והשפעת השימוש בשירותים אלה על העומס במערכת הבריאות. במקביל, ביקשו החוקרים (מזרחי, שהרבני, נחמני והורניק) לבדוק מה הן המכשלות העכשוויות בשירותים אלה, שמהווים חסם לאימוץ השירותים הדיגיטליים באוכלוסייה המבוגרת ומה תפקידם של בני משפחה התומכים בהם בקידום הנושא.
איך התבצע המחקר?
החוקרים בדקו, באמצעות משאלי עומק טלפוניים, 31 ישראלים בני 50 ומעלה, שמייצגים משתמשים חלקיים בשירותים רפואיים דיגיטליים או כאלה שאינם משתמשים בשירותים אלה כלל.
החוקרים גילו 4 עובדות עיקריות הבולטות לעין ממחקר זה:
- בעוד חלק מהמבוגרים שנשאלו מודעים לקיומם של השירותים הדיגיטליים הרפואיים, לרוב אינם מבינים את התועלת של אותם שירותים עבורם.
- מבוגרים צריכים להתנסות בשירותים אלה יותר כדי להיות מסוגלים להשתמש בהם. הם פחות מודאגים מבעיות של פרטיות ואבטחת מידע והרבה יותר מודאגים מהתמודדות עם סיסמת כניסה לשרות שתישכח, למשל.
- בני משפחה עשויים להיות שחקני מפתח חשובים באימוץ השירותים הדיגיטלים הרפואיים על ידי המבוגרים בין אם באמצעות תמיכה טכנית או עידוד לשימוש.
- מבוגרים מעריכים המלצות על שירותים חדשניים ואלה מעודדים אותם להשתמש בהם יותר.
מסקנות
תוצאות המחקר הנוכחי מגלים ניואנסים חשובים הנוגעים לרמת המודעות של המשתמשים למבנה של השירותים הדיגטליים וגם לחשיבות הקריטית של תמיכת בני משפחה של האוכלוסייה המבוגרת, באימוץ השירותים הרפואיים הדיגיטליים כדרך חיים עבורם.
על סמך ממצאים אלה, ממליצים החוקרים על הרחבת הפרסום של אותם שירותים בכל אמצעי התקשורת כדי להדגיש את היתרונות שלהם. כמו כן, הם ממליצים לשפר את האתרים הרשמיים של אותם שירותים והנגשתם למשתמשים מבוגרים על פי צרכיהם. הם גם ממליצים על יצירת קהילות שיקדמו תכניות הסברה לגבי אותם שירותים ויצמצמו פערים בין היכולות הנדרשות לשימוש בהם ויכולות המבוגרים, כך שישתמשו בהם יותר.
מקור המחקר כאן >>