ארוחה קלהטעים כפליים

לביבות קישוא בצל ועשבי תיבול

מאת: שרון אלדר- דיאטנית קלינית, MSc

לביבות נימוחות בפה, טעימות גם קרות וגם חמות ולכן מושלמות לכל עונות השנה בוריאציה קרה או חמה. זהו מתכון נהדר לארוחת ערב קלה ורעננה או לבראנץ’ קיצי.

מומלץ להגיש לצד סלט ירקות וקערת ציזיקי מלאבנה 5%, מלפפון מוגרד, שום ושמיר. חגיגה ים תיכונית אמיתית. אופציה נוספת היא לערבב כפית של פסטו בקערית של גבינה לבנה 5% וכך מתקבל מטבל שמוסיף ארומה וטעם.

לפי מידת הרעב, אפשר להוסיף פלחי בטטה אפויה בתנור ויוגורט קר מעל.

  • זמן הכנה: 10 דקות או פחות
  • זמן כולל: 30 דקות
  • כמות מספיקה ל: 4 מנות (4 לביבות במנה)
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
16 60 2 8 2 2 זניח 50

 

רכיבים


  • 4 קישואים עם הקליפה
  • 2 זוקיני עם הקליפה
  • 2 בצלים
  • 4 ביצים
  • 4 כפות קמח כוסמין מלא
  • רבע צרור שמיר/ פטרוזיליה קצוצים דק
  • קורט מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן לטיגון

הוראות הכנה


מגרדים בפומפייה / במעבד מזון את הירקות וסוחטים היטב מנוזלים.


בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והקמח.


מוסיפים את הירקות לקערה.


עם כף יוצרים לביבות ומטגנים קלות. לחלופין, ניתן לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close