טעים כפלייםקינוחים

קינוח מרענן – יוגורט עם זרעי צ’ייה, קוואקר ופירות

מאת: שרון אלדר- דיאטנית קלינית, MSc

קינוח מרענן ומלא במרקמים. נפלא כארוחת ביניים מרעננת בשעות הבוקר או אחר הצהריים. את היוגורט מחלב פרה ניתן להחליף ביוגורט עזים או במעדן סויה טבעי.

כגיוון – ניתן להחליף כל פעם את הפרי המוסף כגון: פלחי נקטרינה/ שזיף / משמש/ תפוחי עץ ולתבל בקינמון וכו’ או לשים פירות קפואים. את הצ’ייה אפשר להחליף ב4 חצאי אגוזי מלך או 7 שקדים טבעיים חתוכים. להמתקה נוספת, ניתן להוסיף ממתיק נוזלי ללא סוכר.

  • זמן הכנה: 5 דקות או פחות
  • זמן כולל: 5 דקות או פחות
  • כמות מספיקה ל: 4 מנות
מס’ מנות קלוריות למנה (קק”ל) חלבון למנה (גרם) פחמימה למנה (גרם) סיבים תזונתיים (גרם) שומן (גרם) שומן רווי (גרם) נתרן (מ”ג)
4 230 13 20 3.25 10 4 180

רכיבים


מצרכים ל4 כוסות קינוח:

  • 4 גביעי יוגורט טבעי 3%
  • 4 כפות זרעי צ’ייה
  • 4 כפיות שיבולת שועל דקה
  • 8 תותים חתוכים לרבעים
  • 8 כפות פירות יער טריים או קפואים
  • לקישוט – עלי נענע
  • 4 כוסות שקופות
  • הערה: ניתן לגוון את הפירות המוספים. למשל תפוחי עץ ולתבל בכפית קינמון טחון.
  • הערה: ניתן להחליף את היוגורט החלבי ביוגורט סויה טבעי.
  • להמתקה נוספת, ניתן להוסיף ממתיק נוזלי ללא סוכר.

הוראות הכנה


מוזגים מחצית מגביע היוגורט לכוס שקופה.


שמים כף זרעי צ’ייה ומערבבים.


מוזגים את חצי גביע היוגורט שנותר.


מוסיפים כפית שיבולת שועל דקה.


מוסיפים 2 תותים חתוכים ו2 כפות פירות יער לכל כוס קינוח.


מקשטים בעלה נענע ומגישים.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

כדאי לך לקרוא גם את זה...

Close
Close
Close