fbpx
ארוחה קלהטעים כפליים

טופו ומגוון ירקות מוקפצים בתיבול אסיאתי

מאת: שרון אלדר- דיאטנית קלינית, MSc

זוהי מנה מוקפצת פשוטה ומהירה להכנה, מלאה בירק רענן, נפלאה כארוחת צהריים או ערב. ניתן להחליף את הטופו בנתחי חזה עוף / סינטה / דג פילה. ולמעוניינים, ניתן להוסיף למתכון כוס אורז בסמטי או כוס אטריות מקמח מלא.

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן כולל: 20 דקות
  • כמות מספיקה ל: 3 מנות

 

הערה: ניתן להחליף את הטופו בנתחי חזה עוף / סינטה / דג פילה.

מס’ מנותקלוריות למנה (קק”ל)חלבון למנה (גרם)פחמימה למנה (גרם)סיבים תזונתיים (גרם)שומן (גרם)שומן רווי (גרם)נתרן (מ”ג)
335027309152300

רכיבים


  • 1 חבילת טופו (מועשר בסידן) 300 גרם
  • 1 בצל סגול
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי
  • 2 כוסות אפונת גינה ירוקה
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 2 כפות סויה מופחתת נתרן
  • 2 כפות רוטב טריאקי מופחת נתרן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית/קנולה לטיגון

הוראות הכנה


חותכים את קוביית הטופו לתשע קוביות.


משרים את הטופו במרינדה.


משרים את הטופו במרינדה.


מטגנים את הטופו עד למידת הפריכיות הרצויה ומוציאים לקערה בצד.


במחבת מטגנים את הבצל הסגול עד לריכוך, מוסיפים את כל שאר הירקות ומקפיצים קלות.


6מוסיפים את הטופו ומקפיצים יחד את הכל.


מתקנים תיבול לפי צורך. ומגישים.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close