fbpx
טעים כפלייםמנה עיקרית

חצילים אפויים בתנור עם גבינה ורוטב עגבניות

מתכון עשיר בטעמים, נפלא כארוחת צהריים מלאה. ניתן להוסיף בצד, עוד מנת חלבון כגון דג עשיר באומגה 3 כגון בורי או סלמון/ קוביות טופו מוקפצות / גבינת ריקוטה 5% עשירה בסידן ועוד.

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן כולל: 40 דקות
  • כמות מספיקה ל: 4 מנות
מס’ מנותקלוריות למנה (קק”ל)חלבון למנה (גרם)פחמימה למנה (גרם)מתוכן סוכרים (גרם)סיבים תזונתיים (גרם)שומן (גרם)שומן רווי (גרם)נתרן (מ”ג)
4290145015663550


רכיבים

  • 1 חציל גדול
  • 1 כוס שיבולת שועל מהירה להכנה.
  • 1/8 כפית פלפל חריף טחון
  • 1 כוס יוגורט טבעי 3%
  • 1 כוס גבינה צהובה 9% מגורדת
  • 2 כוסות רוטב פסטה / רוטב עגבניות דל נתרן ללא תוספת סוכר
  • תרסיס שמן זית

חצילים אפויים בתנור עם גבינה ורוטב עגבניות

הוראות הכנה


חממו מראש את התנור ל-200 מעלות.


פירסו את החציל לאורך ל-8 פרוסות עבות.


ערבבו יחד את פתיתי שיבולת השועל ואת הפלפל החריף ואבקת השום בקערת בחישה גדולה.


צפו את פרוסות החציל ביוגורט משני צדי הפרוסה ולאחר מכן טיבלו היטב את שני צדי הפרוסה בתערובת פתיתי שיבולת השועל.


התיזו על תבנית אפייה תרסיס שמן זית והניחו עליה את החציל המצופה.


אפו במשך 15 דקות או עד שהחציל יהפוך לפריך וצבעו יהפוך לחום זהבהב.


בזקו מלמעלה גבינה צהובה 9% שומן או גבינת מוצרלה גרוסה ואפו במשך 3-5 דקות נוספות עד שהגבינה תותך.


הגישו כל מנה עם 1/4 כוס רוטב עגבניות חם.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close