אנחנו יודעים, ההימנעות ממתוקים היא אחת הגזרות היותר קשות עבור סוכרתיים. לכן, גם במדור המתכונים שלנו טרחנו והבאנו לא מעט קינוחים מתוקים שהותאמו על ידי דיאטנית גם למטופלי סוכרת (תראו כאן, תחת קטגוריית 'קינוחים' >>) אבל מה עם חטיפים ונישנושים, בין ארוחות, כאלה שלא צריך להכין במיוחד אלא לאכול כש'בא משהו' ליד התה או הקפה או סתם בין ארוחות?
חטיפים מעוטי פחמימות וסוכר תעשייתי אינם רבים אבל הם קיימים וכן, התמונה עם השוקולד כאן אינה לגרות אתכם לחינם, חכו שניה. יש כמה מתוקים שתוכלו ליהנות מהם.
שימו לב, לפני שאתם מכניסים אותם לתפריט היומי שלכם עליכם לזכור שגם את אלה, יש לצרוך במתינות רבה ולא להגזים ובכל מקרה, עליכם לבדוק לפני השימוש, שחטיף זה מתאים לכם באופן אישי, מול הצוות הרפואי המטפל בכם ומכיר את מצבכם.
• שוקולד מריר – צריכה מתונה של שוקולד מריר היא פתרון בריא לצורך ב'משהו מתוק'. הוא עשיר בפלבונואידים, שם כולל לתרכובות שונות המצויות בפירות ובירקות, המשמשות בין היתר כפיגמנטים וכנוגדי חמצון, המונעים את התנגדות האינסולין ומגן מפני בעיות לב אצל מטופלי סוכרת מסוג 2.
הוא מופחת סוכר, פחמימות וקלוריות יחסית לשוקולד חלב.
העדיפו שוקולד מריר עם 70% קקאו במינימום ונסו לאכול בכל פעם עד 30 גר'.
• אפרסקים – הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, המאיטים את עליית הסוכר בדם. מחקרים הוכיחו שהוא גם טוב לאיזון הסוכר בדם.
• תפוחים – גם הם בריאים מאד, עתירים בסיבים תזונתיים. הם בעלי ערך גליקמי נמוך ולכן השפעתם על רמת הסוכר בדם טובה.
מחקר ספיציפי מצא שאכילת תפוח לפני אכילת אורז, מועיל לרמות הסוכר בדם לאחר מכן.
• ענבים – הם בריאים, עשירים בסיבים תזונתיים. ענבים אדומים הם גם עשירים באנטי אוקסידנטים, המיטיבים עם חיסוניות הגוף.
• יוגורט יווני – בכל 200 גרם של יוגורט יווני יש כ-20 גרם חלבון, המועיל לתחושת השובע ולהפיכת האנרגיה למסת שריר.
מחקרים מציעים שאכילה יומית של יוגורט, מספק את כמות ויטמין D ופרוביוטיקה, שעוזרים לאיזון רמות הסוכר בדם עבור סוכרתיים.
אפשר לאכול בתוספת פירות, קינמון ואפילו גרעיני דלעת והנה לכם ארוחת ביניים מרעננת ובריאה.
חטיפים בהכנה פשוטה:
• פודינג צ'יה – זרעי הצ'יה בריאים מאד בהיותם עשירים בסיבים תזונתיים, חלבון וחומצות אומגה 3. מחקרים גם מציעים שהם מסייעים בהורדת סוכר בדם ולחץ דם.
כדי להכין פודינג מערבבים 2 כפיות של זרעי צ'יה עם חצי כוס של תחליף חלב (שקדים, שיבולת שועל או קוקוס) ומעל מעט דבש או סירופ מייפל. מכניסים לפחות לשעתיים למקרר וכשמוציאים ניתן לקשט בפירות מועדפים.
• חטיפי אנרגיה שתוכלו להכין בקלות ולקחת אתכם לכל מקום – בבית או מחוצה לא. באופן טבעי יהיו שם אגוזים ומחקרים מוכיחים שאלה מסייעים להתנגדות פעילות האינסולין.
להכנת החטיפים הכניסו חצי כוס שקדים יחד עם חצי כוס אגוזי קשיו, כוס תמרים (ללא הגלעין), מעט מלח ומעט תמצית וניל למעבד מזון (לפי טעמכם, תוכלו להוסיף מעט שבבי קוקוס מיובש, חמאת אגוזים וכדומה). ערבבו והכניסו את התערובת לתבנית קרח או לכל תבניות קטנות אחרות. קררו לפחות 20 דקות לפני האכילה.
• ארטיקים בריאים – קנו בכל חנות סטוק תבנית ארטיקים פשוטה. ערבבו במעבד מזון יוגורט נוסלי וכל פרי שאתם אוהבים ואת התערובת מזגו לתבנית הארטיקים. מנסיון, מתיקות הפרי מספיקה וזה פשוט אידאלי לימי הקיץ ובכלל.
כדי להכין גלידת בננות, פרסו בננה מקולפת והקפיאו לפחות שעתיים. אחר כך ערבבו את הבננה הקפואה במעבד מזון, העבירו לקערה או תבנית ואכלו או הקפיאו שוב עד מועד הצורך בנישנוש.
תהנו.