מחקרים רפואיים שנערכו בשנים האחרונות הוכיחו כי לחולי סוכרת מסוג 2 אשר לצידם Caregivers שתומכים בהם, ישנה מוטיבציה גבוהה יותר להתמודד עם המחלה, ועם אף מצליחים לשמור על רמת סוכר תקינה ויציבה. לצד העיסוק בהשפעת התמיכה של Caregiver על חיי בן המשפחה החולה, צריך לזכור שלסוכרת ישנה השפעה גם עליכם כ-Caregivers, ואפילו על בני משפחה נוספים שקרובים לכם.
במקביל לחרדה ולתסכול אותם חווה אדם אשר אובחן כחולה סוכרת מסוג 2, גם אתם,אלה שמלווים ותומכים בו עלולים להתמודד עם רגשות כמו בלבול, כעס ומתח נפשי הנובעים מהמציאות החדשה אליה נקלעתם ומהחשש לסיבוכים והחמרה במצבו של חולה הסוכרת. מחקרים בנושא הוכיחו כי 63% מבני המשפחה, שתומכים ומסייעים לחולה חוששים כי לסיבוכים של מחלת הסוכרת תהיה השפעה על חייהם.
התמונה מתהפכת
אם אתם חשים שהמתח והלחץ כתוצאה מהאחריות המוטלת על הכתפיים שלכם, משתלטים על שגרת החיים שלכם, אל תזניחו את הבעיה. חרדה ומתח אשר אינם מטופלים כראוי, עלולים לגרום למחלות רבות ובניהן: השמנה, יתר לחץ דם, בעיות עיכול, סוכרת וכאבי ראש. התוצאה של מצב כזה היא ההיפך מהרצויה, ובמצבי קיצון אתם עלולים למצוא את עצמכם זקוקים לעזרתו של אותו בן משפחה שאתם אמורים לתמוך ולסייע לו.
להפוך את בן המשפחה ממטופל לשותף מלא בתהליך, לחלוק עמו את המחשבות, את ההחלטות והלבטים שלכם יכול לחזק את החיבור ביניכם, ולתרום להצלחת התהליך ובמקביל למנוע הדרדרות במצבכם הנפשי והפיזי.
צעד צעד
להיות Caregiver יצריך מכם לא פעם לגייס בני משפחה נוספים אל תוך המסע ואל השינויים שהוא מביא עמו. אחד השינויים הבולטים בשגרת היום, הוא נושא התזונה. ביום בהיר אחד נאלצים בני הבית להתמודד עם שינוי גם הם. את הלחמים, המעדנים, השתייה המתוקה והחטיפים, מחליפים פתאום ירקות ופירות, מוצרי חלב דלי שומן, ונראה שהמזונות היותר "כיפיים" בבית הולכים ונעלמים.
השינוי הזה גורם לעתים לבני המשפחה להרגיש במקום השני, הם חשים שלרצונות שלהם אין מקום לביטוי ובכך למעשה נוצרת תחושת התנגדות אשר עלולה להקשות על התפקוד שלכם כ – caregiver וכמובן, כהורים ובני זוג.
זכרו תמיד להראות להם שאתם כאן גם עבורם, שתפו אותם בהחלטות, הציגו את היתרונות הרבים של תזונה נכונה ובריאה גם עבורם, ועל ההשפעה החיובית שתהיה לשינוי כזה על החיים שלהם בהווה ובטווח הרחוק.