
הוא יושב במדפי הירקות אבל מוגדר בכלל כפרי והפופולריות שלו גבוהה מאד, מגיל ינקות ועד זקנה אבל האם הוא גם בריא? רמז, אם הוא כאן הוא חייב להיות. אם כל המשפחה מרוויחה אותו על השולחן – הוא חייב להיות בסל הקניות.
האבוקדו מגיע לעולם מדרום ומרכז אמריקה, שם בכלל מתייחסים אליו כפרי אבל באופן אובייקטיבי, הוא פשוט נושא איתו כל כך הרבה יתרונות תזונתיים, ששווה להכניס אותו לסל הקניות (בתנאי שהוא בעונתו, אחרת יעלה לכם הון).
רוצים דוגמאות?
• האבוקדו מכיל מעט מאד פחמימות והרבה מאד שומנים אבל לפני שאתם נבהלים, שימו לב, מרבית השומן באבוקדו הוא שומן חד בלתי רווי, שמסייע לשפר את רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
• שומן – ב-100 גרם אבוקדו יש 14.7 גרם שומן מתוכם 10 גרם שומן חד בלתי רווי. בשיא העונה כמות השומן יכולה להגיע לעד 20 אחוז שומן.
• חלבון – רק 2% אבל בו כל חומצות האמינו החשובות.
• סיבים תזונתיים רבים כשב-100 גר' יש כרבע מכמות הסיבים המומלצת ביום (אבוקדו קטן שוקל כ-150 גר').
• קלוריות – ב-100 גר' יש כ-160 קלוריות.
• יש בו גם אשלגן, ויטמין C, ויטמין E, ויטמין K, ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, מגנזיום ונוגדי חימצון.
• יש בו גם מרכיבים העוזרים לספיגת כלל יתרונותיו בקיבה בצורה מיטבית.
למה הוא עוזר?
לשמירה על העיניים, לצפיפות העצם, מוריד סיכוי לסרטן ולדיכאון ולהפחתת הכולסטרול.
האם הוא טוב לחולי סוכרת?
• מחקר שפורסם ב-Nutrition Journal קבע שחצי אבוקדו בארוחה אינו מעלה את רמת הסוכר בדם.
• הוא מעלה את תחושת השובע ולכן אינו תורם לעליה במשקל.
• הוא מוריד את התנגודת לאינסולין.
איך לאכול באופן בריא בלי לאכול הרבה לחם?
לרבים נדמה שבלי לחם אי אפשר לאכול אבוקדו אבל אנחנו הרי משתדלים להפחית פחמימות ולחם אז מה בכל זאת? שלבו אותו בסלט, הכינו ממרח ומלאו חצי פלפל, פזרו על חצי אבוקדו מעט מלח ולימון ואיכלו בכפית או הכינו מטבל עם קצת בצל ועגבניות ואכלו על פריכיות או קרקרים עשירים בדגנים. יש עוד הרבה אפשרויות, למשל מה שהבאנו כאן >> או כאן >>
איך מביאים אבוקדו למצב הבשלה אידאלי?
שאלת השאלות. לפעמים נדמה שאבוקדו הוא קשה מדי או עשוי מדי.
כדאי שתדעו, אבוקדו נקטף כשהוא קשה. כדי להביא אותו למצב בשלות, הכניסו אותו לשקית נייר עם בננה או תפוח, תוך יומיים-שלושה הוא יתרכך.
זו אינה אגדה אורבנית, זו עובדה עם סימוכין מדעיים: הפירות משחררים כמויות גדולות של הורמון ההבשלה אתילן.
נותר לכם חצי אבוקדו לארוחה הבאה? הכניסו למקרר אחרי שתזליפו עליו כמה טיפות של מיץ לימון, שלו חומצות מעכבות של האנזים הגורם לתהליך ההשחרה.
בתאבון