fbpx
טעים כפליים

דג אפוי עם עשבי תיבול

כחלק מהמלצות תזונה מאוזנות, מומלץ לצרוך 2-3 פעמים בשבוע, דגים.

דג הבורי עשיר בשומן בלתי רווי מסוג אומגה 3. יש מחקרים המראים יתרון בצריכת אומגה 3 בהקשר הגנה מפני מחלות לב ויתרונות רבים נוספים. גם המלצות התזונה הים תיכונית, תזונה המומלצת בין היתר, לחולי סוכרת, הן לשלב 2-3 פעמים בשבוע מנת דג.

ניתן להגיש לצד המנה, תוספת של עלי מנגולד ותרד מאודים עם פלחי שום או תוספת פחמימתית כגון פירה עדשים ובטטה (מתכון מצורף), לפי המלצות תזונה אישיות.

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן כולל: 45 דקות
  • כמות מספיקה ל:4 מנות
מס’ מנותקלוריות למנה (קק”ל)חלבון למנה (גרם)פחמימה למנה (גרם)מתוכן סוכרים (גרם)סיבים תזונתיים (גרם)שומן (גרם)שומן רווי (גרם)נתרן (מ”ג)
432638201.517.53.5320


רכיבים

  •    4 פילה בורי

לרוטב

  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 רצוועות פלפל אדום בתחמיץ או קלוי, קצוץ דק
  • 4 כפות מיץ לימון (מלימון שלם)
  • 4 כפיות טימין
  • 4 כפות שמן זית
  • קורט מלח, פלפל שחור גרוס גס
  • להגשה: פלחי לימון וכוסברה קצוצה

דג אפוי ועשבי טיבול

הוראות הכנה ל: דג אפוי עם עשבי תיבול

 


1   מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומעסים כל נתח פילה ברוטב.


2   משרים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.


  מכניסים לתנור שחומם מראש ב180 מעלות ל15-20 דקות.


מגישים לצד פלחי לימון טריים וכוסברה קצוצה מעל.


 

הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

 

 

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

כדאי לך לקרוא גם את זה...

Close
Close
Close