fbpx
טעים כפלייםמנה עיקרית

ברוסקטה שעועית לבנה

מתכון נהדר, קל מהיר ופשוט להכנה. ניתן להגיש את המתכון קר או חם כך שהוא מהווה פיתרון נפלא לגיוון הממרחים בארוחת ערב או בבראנץ’, בכל עונות השנה.

השעועית שייכת למשפחת הקטניות. היא מהווה מקור לחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל ומינרלים נוספים וכן וויטמינים מקבוצת B. הקטניות בעלות אינדקס גליקמי נמוך , משמע הן מעלות בקצב איטי את רמות הסוכר בדם בהשוואה לפחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה. לכן מומלצות לחולים סוכרתיים.

  • זמן הכנה: 5 דקות או פחות
  • זמן כולל: 5 דקות או פחות
  • כמות מספיקה ל: 4 מנות
מס’ מנותקלוריות למנה (קק”ל)חלבון למנה (גרם)פחמימה למנה (גרם)מתוכן סוכרים (גרם)סיבים תזונתיים (גרם)שומן (גרם)שומן רווי (גרם)נתרן (מ”ג)
41605301זניח4.50.5120


רכיבים

  • 2 כוסות שעועית לבנה לאחר בישול
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית רוזמרין או/ו  טימין טחון
  • ·1 כפית שום קצוץ
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות מיץ לימון להגשה
  • 4 פרוסות עבות מלחם כפרי מלא  צלוי בגריל.

אופן הכנה


ערבבו יחד את כל המרכיבים (חוץ מהלחם); תבלו לפי הטעם.


קחו בכף 1/4 מהבלילה ומרחו אותה על כל אחת מפרוסות הלחם הקלוי.


לפני ההגשה – ניתן לטפטף מעט מיץ לימון ונגיעת שמן זית (כתית מעולה), ולהגיש מיד.


הערה

המתכונים נכתבו על ידי הדיאטנית שרון אלדר ובהמלצתה בלבד, לפני השימוש במתכונים יש להיוועץ בצוות המטפל.

תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולות לסייע לך באיזון מחלת הסוכרת. יחד עם זאת,  המידע הנמסר נועד להרחבת הידע הכללי והעמקת המודעות בלבד ואינו מהווה המלצה או תחליף ליעוץ רפואי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל והצוות הרפואי המטפלים בך או באיש מקצוע מוסמך, על מנת לקבל מענה פרטני ביחס לטיפול, הבדיקות, התזונה והפעילות הגופנית המתאימים לך באופן ספציפי ואין להסתמך על המידע הנ”ל לצורך אישי.

תגיות
הראה עוד

עוד מתכונים לשניים

Close
Close