
"כשמישהו שאתם אוהבים מקבל את האיבחון שיש לה או לו סוכרת, זה יכול להיות רגע משנה חיים", כותבת קתרין ספלר, בטור שלה במגזין האמריקאי She Knows. "בעוד האהובים עליכם מתמודדים עם השינוי בחייהם, עליכם להיכנס לסיטואציה של הקרגיבר התומך, תוך הסתגלות לאורח חיים משפחתי שונה".
עבור בני המשפחה המטפלים – הקרגיברז – המשימה העיקרית היא מציאת האיזון, היא אומרת, איך להיות מועילים באופן מקסימלי, איך לעשות סדר בשלל הפרוצדורות שנופלות על הבית, להתאים טיפול ולהתעדכן בו ובעיקר, עליהם להבין, את המסע היחודי אליו הם נכנסים.
במה להתחיל?
"הכי טוב להתחיל בלדבר עם מי שאתם תומכים בו", כותבת ספלר וממליצה לקרוא יחד על מה מחכה להם ולכם. "תנו להם לדבר ושאלו אותם במה תוכלו להסביר. הדגישו שאתם שם בשביל לעזור".
יש לה גם כמה טיפים מעשיים:
• אל תניחו הנחות – אם אין לכם בעצמכם סוכרת, אתם לא יודעים איך זה מרגיש אבל אתם יכולים להביע אמפתיה ולשאול: איך את מרגישה? איך זה מרגיש להיות מחויבים לטיפול והשגחה על רמת הסוכר בדם כל יום? האם זה מפחיד אותך? רק אל תניחו הנחות עבור החולה ממקומכם הבריא.
• היו נחמדים וסובלניים – לעצמכם ולאהובים עליכם – עשו את המיטב שאתם יכולים אבל תנו גם לעצמכם מרחב נשימה. היו חיוביים להם ולעצמכם.
יהיו נפילות, זה ברור. גם למטופלים וגם לכם. זכרו בכל משבר או ויכוח, שגם זה יעבור. יש תקופות טובות יותר, גם אם לא כולן כאלה. זו מחלה מתסכלת שאפשר לחיות לצידה ולנהל חיים איכותיים וטובים אבל זכרו, לא הכל תלוי בכם.
• היו מאורגנים ותמצאו טכניקות וטכנולוגיות שיעזרו לכם במעקב אחרי המחלה – עבור המטופל ועבורכם. יש היום אפשרות טכנולוגית לנהל מעקב תזונה וכושר באפליקציות. יש גם כאלה שיעזרו לכם לעקוב אחר רמות הסוכר בדם.
אתם או המטופל מתקשים עם טכנולוגיה? קנו 2 מחברות – אחת לכם ואחת למטופל ונסו לרשום אחריה או אחריו את הכל. רשמו תזונה, קלוריות, רמות סוכר בדם, שגרת פעילות. זה יעזור לשניכם לנהל מעקב וללמוד מה עובד ומה לא.
נהלו יומן מסודר עם כל הבדיקות והפגישות עם הצוותים הרפואיים. זה באמת קריטי.
• חפשו תמיכה קהילתית – חפשו אנשים בסביבתכם שהם או קרוביהם מטופלים בסוכרת. תתחקרו אותם ולמדו מניסיונם, איך להתנהל עם המחלה ואיך להיות קרגיבר בצורה נכונה.
יש גם קבוצות ברשת – כמו זו שלנו (קישור כאן >>) – בה תוכלו לשוחח עם מספר רב של בעלי ניסיון, שישמחו לעזור ותוכלו גם להיעזר עם גופים כמו CareGivers Israel (קישור כאן >>), לפי הצורך.